Bartın Amasra maden ocağı patlamasında kaç işçi hayatını kaybetti, vefat eden işçilerin isimleri ne?

Bartın’ın Amasra ilçesinde dün akşam meydana gelen maden ocağı patlaması neticesinde hayatını kaybeden işçilerin sayısı belli oldu. Bartın maden faciasında kaç işçi hayatını kaybetti? Maden ocağı patlamasında hayatını kaybeden işçilerin isimleri ne?
Bartın Amasra maden ocağı patlamasında kaç işçi hayatını kaybetti, vefat eden işçilerin isimleri ne?

Türkiye dün akşam Bartın’ın Amasra ilçesinden acı bir haber aldı. Türkiye Taşkömürü Amasra Müessese Müdürlüğü’nde saat 18:15’te yer altında patlama meydana geldi. Bu patlama neticesinde o sırada maden ocağında çalışmakta olan 87 maden işçisi göçük altında kaldı. Patlama olur olmaz tüm acil müdahale birimleri olay yerine intikal ettiler. Göçük altında kalan maden işçilerini kurtarma çalışmaları AFAD ekiplerince yapılırken itfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerinde gerekli müdahalelerde bulundular.

KAÇ MADEN İŞÇİSİ VEFAT ETTİ?

Göçük altında kalan maden işçilerinin bazıları sağ olarak kurtarılırken vefat eden maden işçilerinin de olduğu açıklandı. Dün gece Bartın’a giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez maden altında kalan işçilerin kurtarılmasına dair çalışmaları yerinden takip ettiler. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise bu sabah yaptığı son açıklamasında acı haberi duyurarak maden faciasında vefat eden işçilerin sayısının 28 olduğunu duyurdu. Ayrıca göçük altından çıkarılan 11 maden işçisinin 6’sının İstanbul’da, 5’inin ise Bartın’da tedavi altına alındığı bildirildi.

MADEN OCAĞI PATLAMASINDA VEFAT EDEN İŞÇİLERİN İSİMLERİ NE?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bartın Amasra maden ocağı patlamasında vefat eden işçilerin kimliklerini açıkladı. Buna göre maden faciasında vefat eden işçilerin isimleri şöyle açıklandı:

“Ali Doğru, Aziz Köse, Berkay Pınarcıoğlu, Emrah Kaban, Enes Aydın, Ercan Akdeniz, Fikret Kansız, Gökhan Mercan, Murat Ergin, Rahman Özçelik, Ramazan Özer, Selçuk Ayvaz, Serkan Nakaş, Şuayip Okul, Yener Saygın, Mehmet Kara, Rasim Bulut, Sabri Akdere, Murat Öztan, Serhat Kahraman, Suat Demirkıran, Yasin Çelik,Gürdal Serenli, Burhan Altun, Emrah Kaya, Rıdvan Ayyıldız”

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü Diyarbakır programını iptal ederek Bartın’a gideceğini ve çalışmaları yerinde koordine edeceğini açıkladı.