Bodrum'dan Esinlenilerek Fırat Havzası Restore Ediliyor
Gaziantep'in Büyükşehir Belediyesi, Bodrum'dan esinlenerek Aşağı Fırat Havzasını turizme kazandırmak için restore ediyor.
Yayınlanma:
Güncelleme:
Gaziantep'in Büyükşehir Belediyesi, Bodrum'dan esinlenerek Aşağı Fırat Havzasını turizme kazandırmak için restore ediyor.
Gaziantep'in Büyükşehir Belediyesince, Güneydoğu bozkırının ortasındaki Aşağı Fırat havzası, deniz turizminden pay almak için önde gelen tatil bölgeleri arasında yer alan Bodrum'dan esinlenerek düzenleme yapılıyor.Bodrum'dan esinlenerek düzenlenen Aşağı Fırat havzası, Marina ve sahil yapım çalışmaları süren bölgede, Cumhuriyet döneminin taş evleri klasik Bodrum evleri tarzında restore edildi.
Aşağı Fırat havzası, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından deniz turizminden pay almak için Bodrum'dan esinlenerek restore ediliyor.
Turizme Kazandırılmak İsteniyor
Güneydoğu'nun en çok turist çeken illerinin başında gelen Gaziantep, bünyesindeki birçok tarihi ve turistik mekanının dışında, Aşağı Fırat bölgesini de turizme kazandırmak için Gaziantep'in Büyükşehir Belediyesi çalışmalar yapıyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Fırat Nehri'nin bütün doğal güzelliğini göz önüne seren ve tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'nin karşısındaki alanı, turizme açmak için adım attı.
Bodrum sahillerinin eşsiz güzellikleri örnek alınarak düzenleme yapılan Aşağı Fırat havzasının çevre düzenlemeleri yapıldıktan sonra marina ve sahil projesine başlayarak bölgeyi cazip hale getirmek amaçlanıyor.
Erken Cumhuriyet Döneminin Taş Evleri
Rumkale'nin etrafındaki erken Cumhuriyet döneminde yapılan taş evleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek, doğa yürüyüş yolu ve teleferik çalışmalarına devam ediliyor.
Önümüzdeki sene içerisinde tamamlanması düşünülen proje ile gelen ziyaretçiler, Fırat'ta serinleyecek, bölgenin eşsiz doğasında yürüyüş yapacak hem de teleferikle kuş bakışı doğal güzellikleri izleyebilecekler.
Marinadaki sosyal tesislerde yöresel lezzetleri de tadabilecek olan ziyaretçiler, tekne turlarıyla terk edilmiş eski yapıların bulunduğu Savaşan köyünü, bir kısmı su altında kalan Ulu Cami'yi ve dünyada sadece bölgede yetişen "karagül"ü de görebilme şansını elde edebilecekler.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Fırat Nehri'nin büyük bir hazine olduğunu belirtti.
Aşağı Fırat'ı her anlamda dolu dolu kullanmak istediklerini, bölgeyi turizme kazandırmak için fırsatları değerlendirmek istediklerini vurgulayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin;
"Fırat'ı daha iyi kullanabilmemiz için orada bir sahil düzenlenmesi gerekiyor. Biz kalkınma ajansları ve Kültür ve Turizm Bakanlığıyla ortak bir proje çıkardık ve çok hızlı bir sahil düzenlenmesine giriyoruz.Uygulama projemizi bu ay gelecek.
Önümüzdeki yıl ihale aşamasına geçeceğiz. Fırat'ı daha iyi kullanabilmemiz için orada bir sahil düzenlenmesi gerekiyor. Biz kalkınma ajansları ve Kültür ve Turizm Bakanlığıyla ortak bir proje çıkardık ve çok hızlı bir sahil düzenlenmesine giriyoruz. Uygulama projemizi bu ay gelecek. Önümüzdeki yıl ihale aşamasına geçeceğiz” dedi.
Gündem