Cumhurbaşkanı Danışmanlığına atanan Orhan Karakurt ve Cengizhan Başaran kimdir?

Resmi Gazete’de yayınlanan Atama Kararları ile Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığına iki atama yapıldı. Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atanan Orhan Karakurt ve Cengizhan Başaran kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir?
Cumhurbaşkanı Danışmanlığına atanan Orhan Karakurt ve Cengizhan Başaran kimdir?

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bir Atama Kararı yayınlandı. Bu karar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı’na iki ayrı isim atandı. Buna göre Orhan Karakurt ile Cengizhan Başaran Cumhurbaşkanı Danışmanı oldular.

Orhan Karakurt ve Cengizhan Başaran’ın Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atanmalarının ardından herkes bu iki ismi merak etmeye başladı. Cengizhan Başaran kimdir? Orhan Karakurt kimdir? Neden Cumhurbaşkanı Danışmanı oldular? Meslekleri nelerdir? Hangi eğitimleri almıştırlar? Daha önce hangi görevlerde bulundular? Bu isimlere dair geniş bilgilerin kamuoyunda olmayışı ise yaşanan merakı daha da arttırdı.

ORHAN KARAKURT KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile uzun yıllardır mesaisi olan Orhan Karakurt evli ve üç çocuk babasıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na aday olduğu dönemde kendisinin yanında olan isimlerden birisi de Orhan Karakurt’tur. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2006 yılından beri mitinglerinde sunumları yapan Orhan Karakurt yurt dışı ve yurt içi tüm organizasyonların görünen yüzü olarak biliniyor. Ayrıca bu programlarda ses, sahne düzeni, protokol ve program akışı Orhan Karakurt tarafından organize ediliyor.

CENGİZHAN BAŞARAN KİMDİR?

Cengizhan Başaran Huber köşkü Daire Başkanı olarak bilinmektedir. Geçmişte Batman’da 6 ay süreliğine Kültür Müdürü olarak görev yapmıştır. Ardından Siirt Kültür Müdürlüğü’ne geçici olarak atanmıştır. 7 Haziran 2015 seçimlerinde Cengizhan Başaran Ak Parti’den milletvekili olmak için aday adaylığı başvurusu yapmış ama listeye girememişti. Bunun üzerine yeniden Batman’daki Kültür Müdürlüğü görevine dönmüştür. Kıs abir süre sonra ise istifa ederek Ankara’da çeşitli kademelerde görev almıştır. Bundan sonra ise Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak görev yapacak.