Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrin İle İlgili Flaş Açıklama!

Gerçekleşmesi beklenen Afrin operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrin İle İlgili Flaş Açıklama!

Gerçekleşmesi beklenen Afrin operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. A

Gerçekleşmesi beklenen Afrin operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Açıklamaların satır başları ise şöyle sıralanabilir:

Gazetecilerin Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ile görüşme sorularına cevap veren Erdoğan, ''Şu anda henüz kendisini aramayı düşünmüyorum. Çünkü daha önce bunları konuştuk, o bana dönecekti. O bana dönmediği sürece ben ona dönmem'' dedi.

Her Salı günü gerçekleştirilen parti grup toplantıları sırasında, partisinin grup toplantısından açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı, gazetecilerin yönelttiği sorulara cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrin İle İlgili Flaş Açıklama!

Afrin Operasyonuna Suriyeli Muhalifler Dahil Olacak Mı?


Gazeteciler, Erdoğan’a olası Afrin operasyonu ile ilgili kamuoyunun merak ettiği soruları yöneltti. Suriyeli muhaliflerin operasyona dahil olması ile ilgili soruya Erdoğan, ''Tabii olacak, beraber. Onlar için veriliyor bu mücadele. Biz onlara, topraklarına sahip çıkmaları için, bu kardeşlerimize orada yardımcı oluyoruz" cevabını verdi.

Amerika’nın Sınır Güvenliği


Erdoğan, Amerika’nın sınır güvenliği ile ilgili açıklamalarına da atıfta bulunarak "Amerika 11-12 bin kilometreden gelecek, burada kendisine bir ordu oluşturacak ve adını da ne koyacak? 'Sınır güvenliği.' Neyin sınır güvenliği? Bakın şu anda Suriye'de rejim, 'bu bizim için bir tehdit oluşturur' diyor ve kesinlikle böyle bir oluşuma onlar da sıcak bakmıyor." Dedi.

MHP ile ittifak hakkında soruları da yanıtlayan Erdoğan, Kürt vatandaşların bu ittifaka küsmeyeceğinin altını çizerek ''Onlara inanmayın. Bu millet o oyunları artık aştı” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrin İle İlgili Flaş Açıklama!

Nato’ya Serzenişte Bulundu


Cumhurbaşkanı, NATO ile ilgili ise şu açıklamada bulundu: "NATO’ya da serzenişim var. Ey NATO, siz ortaklarınızdan birine herhangi bir sınır tacizinde bulunanlara karşı tavır almakla da mükellefsiniz. Şu ana kadar siz ne tür bir tavır aldınız?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamalarından Dikkat Çeken Detaylar İse Şöyle:

Türkiye’nin Çok Aktörlü Bir Terör Meselesi Var


“Milletimiz samimiyetimize, becerimize güvendiği için ülkenin yönetimini bize emanet etti. Biz vaktimizi başka partilerdeki gibi koltuk kavgasıyla geçiremeyiz. Bizim verdiğimiz mücadele istiklal ve istikbal mücadelesidir. Omuzlarımızdaki davaların büyüklüğü hepimizin fedakarlık yapmasını gerektiriyor. Biz bu yolu ancak dava ahlakına sahip kadrolarla yürüyebiliriz. Türkiye’nin çok yönlü ve çok aktörlü bir terör meselesi vardır.”



Chp’li İl Başkanına Sert Eleştiriler


“Biz bu partinin başındaki zatın hezeyanlarını, kimi zaman üzüntüyle kimi zaman yüzümüz kızararak takip ederken, şimdi İstanbul’a İl başkanı seçmişler ki tam bir facia. Elbette demokrasiye saygımız vardır. Bu kişi madem ki kongre salonundan çıkmıştır öyleyse CHP’nin il başkanıdır. Ona diyecek sözümüz yok. Ama bu il başkanının geçmişine baktığımızda bizim bir şey söylememize gerek kalmıyor. Şöyle ekrana bir bakalım…

Bakınız çok ilginç. Bu tweet'lerde neler yok ki? Polisimize taş atmaya varıncaya kadar, görüntülerden tutun, nasıl birisi? Her şey bir tarafa da Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu parti ne hallere geldi ya, kimlerin eline kaldı. 'Ermeni soykırımı' diyerek tarihimizi aşağılıyor. 'Devlet katil değil, seri katil' diyerek güvenlik güçlerine saldırırken, hayatını kaybedenlerin suçunu devlete atıyor. Yüzünde maske, elinde taş güvenlik güçlerimize saldırırken çekilmiş eylemci resmi ona ait değilse bile, bu vandallığa sahip çıktığını gösteriyor.”

Suriye’deki Terör Yuvalarını Dağıtacağız


“Dün Irak’ta oynanan oyunu bozduk. Suriye’de oynanan oyunun kalbine Fırat Kalkanı ile adeta bir hançer sapladık. İnşallah yarın öbür gün, kısa bir süre içinde Afrin ve Münbiç’ten başlayarak Suriye’deki diğer terör yuvalarını da birer birer dağıtacağız. Buna ne müttefikimiz gibi gözüküp de bizi sırtımızdan vurmaya kalkanlar engel olabilir, ne de siyasetçi görünümlü marjinal terör destekçileri mani olabilir.

Osmanlı’ya yaptıkları gibi bize de hasta adam muamelesi çekmek isteyenler varsa açsınlar 15 Temmuz’un görüntülerini tekrar tekrar seyretsinler. Orada, hasta adam mı var yoksa erkeğiyle kadınıyla yaşlısıyla kıyama kalkmış koskoca bir millet ve dualarla onları destekleyen yüz milyonlarca kardeşi mi var iyi baksınlar.”