Dünya Sağlık Örgütü DSÖ'den Koronavirüs açıklaması: Dünyanın beklediği haberi verdiler!

Tüm dünyaya kabus dolu günler yaşatan koronavirüs salgını hakkında DSÖ tarafından son dakika açıklaması yapıldı. Koronavirüs bitti mi, sona erdi mi, 2023 yılında yeniden görülür mü?
Dünya Sağlık Örgütü DSÖ'den Koronavirüs açıklaması: Dünyanın beklediği haberi verdiler!

2019 yılının son günlerinde adı yeni yeni duyulmaya başlayan, ardından tüm dünyaya büyük bir hızla yayılarak pandemi ilan edilen koronavirüs salgını hakkında Dünya  Sağlık Örgütü tarafından son dakika açıklaması geldi. DSÖ adına açıklama yapan Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, milyonlarca kişinin yanıt aradığı soruyu yanıtladı. 

Havaların yavaş yavaş soğumaya başlaması ve sonbahar mevsiminin yaklaşması ile pek çok kişide yeniden Covid-19 salgını endişesi yaşanmaya başlandı. Milyonlarca kişi bu kış yeniden salgın olacak mı? sorusuna yanıt verirken Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge merak edilen soruyu yanıtladı. 

PANDEMİ BİTTİ Mİ, KORONAVİRÜS SALGINI SONA ERDİ Mİ, TAMAMEN GERİDE KALDI MI?

Konu hakkına açıklama yapan Kluge "Yeni bir varyant görülmezse salgın yakın zamanda bitebilir. Bu konuda umutlu olmalıyız." diyerek yakın bir zamanda yeni bir koronavirüs varyantı olmaması durumunda hastalığın tamamen sona erdiğini söyleyebileceklerini söyledi. Ancak insanların her türlü olumsuzluğa karşı kış gelmeden hatırlatma dozu yaptırmamış olmaları halinde aşı olmalarını tavsiye eden Kluge varyant takiplerini yaptıklarını dile getirdi. 

Hatırlanacağı üzere Koronavirüs salgını Türkiye'de de ilk olarak 2020 yılında görülmeye başlanmış, yeni vaka sayısında yaşanana artış nedeniyle zorunlu sokağa çıkma yasakları, kapalı ortamda maske takma zorunluluğu gibi pek çok uygulama hayata geçirilmişti. Hastalık nedeniyle tüm dünyada milyonlarca insan hayatını kaybetmişti. Aşı karşıtları bu zamanda büyük bir lobi çalışması yapmış, aşı zorunlu olmamasına rağmen milyonlarca insan hastalık endişesi ile aşı olmayı kabul etmişti.