Evde bakım maaşı yatan iller sorgulama ekranı

Türkiye'de ihtiyaç sahipleri için yapılan destek ödemeleri devam ediyor. Ekonomik olarak desteklenmeye ihtiyaç duyan vatandaşlar için bakanlıklar tarafından verilen destekler de araştırma konusu olmaya devam ediyor.
Evde bakım maaşı yatan iller sorgulama ekranı

Ülkemizde bakıma ihtiyaç duyan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanabilmesi ve onlara bakmakla yükümlü olan kişilere de ekonomik olarak destek olmak için bakanlıklar tarafından nakit desteği sağlanmaya devam ediyor. Bu çerçevede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen evde bakım maaşı da sorgulanmaya devam ediyor.

Mayıs ayı evde bakım maaşı yatan iller sorgulanan konular arasında yer alırken bakıma muhtaç kimselere bakmakla yükümlü olan vatandaşlara ödenen evde bakım paraları da e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Bu çerçevede ''13 Mayıs Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak?'' sorusuna yanıt aranıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ BELLİ OLDU MU?

Evde bakım maaşı yatan iller sorgulamaları devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak yatırılan evde bakım maaşı, bakıma muhtaç, engelli ya da yaşlı kişilere destek sağlanıyor. Ancak mayıs ayında evde bakım maaşı yatan iller henüz belli olmadı. Her ayın 15'inden itibaren ödenmeye başlayan evde bakım maaşları, ay sonuna kadar hak sahiplerinin hesaplarına geçmiş oluyor.