Güneş tutulması ne zaman, saat kaçta olacak, Türkiye'den görülecek mi?

2022 yılının ikinci ve son güneş tutulması 25 Ekim 2022 Salı günü gerçekleşecek. Peki güneş tutulması saat kaçta olacak? Güneş tutulması Türkiye’den de görülecek mi? Güneş tutulması Türkiye’den saat kaçta izlenecek?
Güneş tutulması ne zaman, saat kaçta olacak, Türkiye'den görülecek mi?

Dünya heyecanla yılın son güneş tutulmasını bekliyor. Güneş tutulması ne zaman gerçekleşecek? Saat kaçta güneş tutulacak? Güneş tutulması Türkiye’den de görülebilecek mi? Güneş tutulması Türkiye’de en iyi nereden görülecek? Güneş tutulmasının hangi etkileri olacak? İşte güneş tutulmasına dair merak edilen soruların yanıtları...

GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA OLACAK?

Güneş tutulması için uzmanlar 25 Ekim 2022 Salı gününü tarih olarak veriyorlar. Bugün meydana gelecek olan güneş tutulması için ise 12:00 ile 12:10 arası saat olarak açıklandı. Bu zaman aralığında güneş tutulması başlayacak. Ay, güneşin önünden geçecek ve parçalı bir güneş tutulması meydana gelecek. Güneş bu tutulma sonucunda dünyanın bazı yerlerinden hilal bir ay görünümünde görülebilecek.

GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE’DEN GÖRÜLECEK Mİ?

Güneş tutulması dünyanın tamamında görünemeyecek. 2022 yılının son güneş tutulması Afrika, Asya, Avrupa’dan görülebilecek. Rusya’dan da görülebilecek güneş tutulmasının en uç noktası kuzey kutbu olacak. Türkiye’den de güneş tutulması çıplak gözle görülebilecek. Aralarında İstanbul’un da yer aldığı çok sayıda şehirde güneş tutulması yüzde 40 civarında izlenebilecek. Güneş tutulması en yoğun şekilde Rusya’da görülebilecek. Güneş tutulması oranı Rusya’da yüzde 80 olacak.

GÜNEŞ TUTULMASINI ÇIPLAK GÖZLE İZLEMEK ZARARLI MI?

Güneş tutulmasını çıplak gözle izlemenin zararlı olup olmayacağı merak ediliyor. Uzmanlar güneşten gelecek olan farklı ışınlara maruz kalmayı uygun görmüyorlar. Güneş tutulması izlenmek isteniyorsa özel filtreler kullanılması öneriliyor. Güneş gözlemi veya tutulma gözlüğü kullanılması da tavsiye ediliyor. Uzmanların bir önerisi de iğne deliği projektörü kullanmak oluyor.