Hastanelerde onaylı randevu sistemi bu sabah başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında MHRS sisteminde yaşanan sorunların çözüme kavuşması için yeni kararların devreye alınacağını söylemişti. Buna göre ilk uygulama olan onaylı randevu sistemi bugün devreye giriyor.
Hastanelerde onaylı randevu sistemi bu sabah başladı

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde yeni dönem bugün başlıyor. Son dönemlerde MHRS randevusunda yaşanan sıkıntıların azaltılması için Sağlık Bakanlığı devreye gireceğini ve yeni kararların alınacağını söylemişti.

BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLADI

Aktarılan son habere göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca onaylı randevu sisteminin bugünden itibaren başlayacağını duyurdu. Bu uygulama sayesinde artık randevuya gitmeyen vatandaşların sayısında ciddi bir azalma olması bekleniyor.

20.00 DETAYINA DİKKAT

Onay randevu sisteminin detaylarına göre randevusu olan bir kişi randevudan bir gün önce akşam saat 20.00’ye kadar randevusuna onay vermek zorunda. Randevu onayı MHRS sistemi ya da ALO 182 çağrı merkezi üzerinden verilebilecek. Vatandaşların randevuya gelmeyeceklerini ya da geleceklerini bildirmeleri gerekiyor.

2 GRUP UYGULAMADAN MUAF TUTULACAK

Aktarılan habere göre onaylı randevu sisteminden kanser hastaları ve 65 yaş üstü vatandaşlar muaf tutulacak. Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta içerisinde yaptığı açıklamasında onaylı randevu sistemi için şunları söylemişti:

“Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 20.00'ye kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS'de başlatılan bu yeni döneme de Onaylı Randevu Dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor”

İSTANBUL TABİP ODASI’NDAN TEPKİ

Diğer yandan İstanbul Tabip Odası’ndan alınan yeni karara ilişkin gelen tepkiler çığ gibi büyümek üzere. Hekimlere gönderilen mesajda, “Sağlık Bakanı’nın bu sistem değişikliği ile ortaya attığı tez şudur: Eğer MHRS’den 23 milyon vatandaşın aldığı 81 milyon randevu iptal edilmeseydi, sorun olmayacaktı. Sağlık Bakanı Koca’ya göre randevu sorunu yok, randevuya gelmeme sorunu var” ifadesine yer verildi.

Onaylı randevu sistemi bu sabahtan itibaren tüm Türkiye’de başladı.