Her banyonuz kabus olmasın! Duşakabinde su lekeleri nasıl çıkar, duşakabin su lekesi tutmaması için ne yapılmalı?

Duşakabinlerde her duş ve banyo sonrası oluşan su lekeleri ne yazık ki büyük sorun oluşurken bir zaman sonra bu lekeler daha inatçı ve kalıcı kireç lekelerine dönüşmektedir. Peki, duşakabinde kireç ve su lekesi nasıl çıkar, temizlenir?
Her banyonuz kabus olmasın! Duşakabinde su lekeleri nasıl çıkar, duşakabin su lekesi tutmaması için ne yapılmalı?

Banyoda yıkanma alanı için özel olarak oluşturulan duşakabinler ne yazık ki yanlış cam seçimi nedeniyle bir süre sonra büyük bir temizlik krizine neden olabilmektedir. Son yıllarda şebeke sularında ki kireç miktarının da artması ile bu kriz daha da büyürken her duş sonrasında temizlik gereği duyulması sorunlara yol açmaktadır. 

Ancak, hem duşakabinde oluşan su lekelerinin temizlenmesi hem de bir daha su lekesi oluşumunu engellemek adına alınabilecek basit önlemler bulunmaktadır. Peki, duşakabinde su lekesi nasıl temizlenir, su lekesi oluşumunu engellemek için alınabilecek önlemler nelerdir?

DUŞAKABİNDE SU LEKESİ NASIL TEMİZLENİR?

Duşakabinde oluşan su lekelerinin düzenli olarak temizlenmesi büyük önem taşırken düzenli olarak temizlenmezse kalıcı kireç lekelerinin oluşumu kaçınılmazdır. Duşakabin temizliğinde yaygın inanışın aksine bulaşık ilacı da temizlikte son derece başarılı sonuçlar vermektedir. Özellikle de sularının kireçli olduğu bilinen illerde kireç çözücü formülü olan temizlik malzemeleri tercih edilmelidir. 

DUŞAKABİN SU LEKESİ TUTMAMAK İÇİN NE YAPMALI?

Duşakabinde su lekesini aslında önlemek mümkündür. Bunun için saf sirke ve karbonat karıştırılarak elde edilen macun duşakabin camına sürülür ve 20 dakika beklenir. 20 dakikanın ardından bir sünger yardımıyla cam yıkanır. Hazır ürün kullanmak isteyen kişiler ise arabalar için satılan su itici özelliği olan yağmur kaydırıcı spreylerdir. Ancak bu ürünü kullanmadan önce yüzey mutlaka çok iyi şekilde kurulanmalıdır.