Kahramanmaraş depremle uyandı! AFAD açıkladı, deprem kaç şiddetinde oldu?

AFAD Deprem Dairesi yeni bir deprem açıklaması yaparak Kahramanmaraş'ta bu sabah bir deprem olduğunu kamuoyuna duyurdu. Kahramanmaraş'ta son deprem kaç büyüklüğünde oldu ve deprem sonrası son durum ne?
Kahramanmaraş depremle uyandı! AFAD açıkladı, deprem kaç şiddetinde oldu?

AFAD Deprem Dairesi tarafından kamuoyu son depremlere dair bilgilendirilmeye devam ediliyor. 6 Şubat'ta büyük bir deprem felaketi yaşanan Kahramanmaraş'ta bu sabah itibariyle yeni bir deprem daha olduğu bildirildi. Yeni depreme dair teknik detaylar yine AFAD Deprem Dairesi tarafından açıklandı.

KAHRAMANMARAŞ'TA YENİ DEPREM

AFAD tarafından kamuoyuna yapılan bilgilendirmeye göre bu sabah saat 06:38'de Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde bir deprem gerçekleşti. Bu depremin büyüklüğünün 4,2 olduğu belirtildi. Depremin derinliği ise 6,99 km şeklinde ilan edildi. AFAD tarafından verilen bu bilgiler Kandilli rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından da teyit edildi.

deprem-maras.jpg

PANİK YAŞANDI!

Kahramanmaraş çok büyük bir deprem felaketini tecrübe etmek zorunda kalırken binlerce vatandaş enkaz altında kalarak can vermişti. Bundan dolayı bölgede deprem başlı başına bir travma sebebi oluyor. Bu sabah meydana gelen sarsıntıyı hisseden vatandaşlar da kısa süreli bir panik yaşadılar. Yaşanan sarsıntının çok uzun süreli olması nedeniyle vatandaşlar derin bir nefes çektiler.

ARTÇI DEPREMLER SÜRÜYOR

Kahramanmaraş'ta bulunan fay hatlarında 6 Şubat depremi ile beraber çok büyük kırılmalar meydana gelmişti. Bu kırılmalar neticesinde fay hattının oturması için artçı sarsıntılar meydana geliyor. Bu sarsıntılar deprem felaketinin ilk döneminde hem daha şiddetliydi hem de daha fazla sayıda oluyordu. Son dönemlerde artçı depremler seyrelirken şiddetlerinde de bir azalma meydana geldi. Deprem uzmanları da durumun böyle olacağını ve artçı depremlerin azalarak 1 yıl devam edeceğini bildirmiştiler.

DEPREM SONRASI DURUM!

Bu sabah Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından son durum da merak ediliyor. Bu depremden dolayı herhangi bir yıkım meydana gelmedi. Vatandaşların olumsuz ihbarları olmadığı belirtilirken can ve mal kaybı gibi durumun söz konusu dahi olmadığı bildirildi.