Kemal Derviş kimdir, nerelidir, kaç yaşındaydı, neden öldü?

Türkiye ekonomisinin bir dönemini yöneten Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlarından Kemal Derviş’in hayatını kaybettiği bildirildi. Kemal Derviş kaç yaşındaydı, neden hayatını kaybetti, ölüm sebebi ne?
Kemal Derviş kimdir, nerelidir, kaç yaşındaydı, neden öldü?

Türkiye’nin eski devlet bakanlarından olan Kemal Derviş’in hayatını kaybettiği açıklandı. Kemal Derviş uluslararası piyasalar tarafından yakından tanınan bir ekonomist olarak bilinirken Bülent Ecevit’in Başbakan olduğu dönemde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı görevini yürütmüştü. Kemal Derviş’in neden hayatını kaybettiği ise merak konusu oldu. Kemal Derviş’in ölüm nedeni ne?

KEMAL DERVİŞ NEDEN ÖLDÜ?

Kemal Derviş’in ölüm nedeni araştırılırken bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İlerleyen yaşı nedeniyle bazı sağlık sorunları yaşadığı bilinen Kemal Derviş’in bundan kaynaklanan bir sağlık durumundan dolayı hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Kamuoyuna sağlık durumu ile alakalı olarak daha önce olumsuz bilgi verilmemişti.

KEMAL DERVİŞ KİMDİR?

1949 yılında İstanbul’da doğmuştur. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı başkanlığı ile Türkiye’de Ekonomi Bakanı olarak yaptığı görevlerle tanınmıştır. ODTÜ’de ekonomi alanında lisans, Princeton Üniversitesi’nden de ekonomi alanında doktora eğitimi almıştır.

1999 yılında Dünya Bankası’nın Kalkınma Ekonomisi Grubu’nun başına atanmıştır. 2001 yılına kadar bu görevi sürdürmüştür. 2002 yılında Kemal Derviş o dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından IMF ile yapılan anlaşma gereği Ekonomi Bakanı olarak atanmıştır. Ekonomik kriz ile mücadelede çok önemli bir görev gören Kemal Derviş aldırdığı sıkı tedbirler ile beraber hemen finansal sonuçlar alamasa da sonraki hükümet döneminde daha güçlü bir finansal pozisyon alınmasının temellerini atmıştır.

Kemal Derviş 8 Mayıs 2023’te hayatını kaybetmiştir. Kemal Derviş’in cenaze töreni ile alakalı olarak herhangi bir açıklama yapılmadı. Nereye defnedileceği ve cenaze töreninin tarihi hakkında ailesinin bir karar alıp açıklama yapması bekleniyor.