Kentsel Dönüşüm Kredisi Veren Bankalar

Bilindiği üzere ülkemizde riskli ve eski yapıların yıkılarak yerine depreme dayanıklı konutları yapılması ve çarpık kentleşme sorununun çözümlenmesi için kentsel dönüşüm projeleri uygulanmaktadır.
Kentsel Dönüşüm Kredisi Veren Bankalar

Bilindiği üzere ülkemizde riskli ve eski yapıların yıkılarak yerine depreme dayanıklı konutları yapılması ve çarpık kentleşme sorununun çözümlenmesi için kentsel dönüşüm projeleri uygulanmaktadır.

Bu projelere dahil olmak isteyen ancak nakit sorunu yaşayan kat malikleri ve taşınmaz sahipleri için kentsel dönüşüm kredisi desteği sağlanmaktadır. Bu kredi paketlerinde kentsel dönüşüm kredisi devlet desteği ile verilmekte olup bu nedenle çok daha düşük kredi faiz oranları uygulanmaktadır. Kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar ise şunlardır;



Denizbank Kentsel Dönüşüm Kredisi



Aynı zamanda ücretsiz kentsel dönüşüm danışmanlığı hizmeti de veren Denizbank oldukça uygun koşullarda kentsel dönüşüm kredisi kullanımına olanak sağlamaktadır.Bu kredinin en büyük avantajı Denizbank tarafından riskli yapı raporu çıkarmanız içinde yardımcı olunmasıdır. Yine kişinin kendi evine taşınana kadar masraf yapmaması adına 24 ay ödemesiz kredi kullandırılmasıdır. Kentsel dönüşüm kredisi devlet desteği ile verildiği için kredi faiz oranları yüzde 0,65 seviyesinden başlamaktadır.



Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Kredisi



Kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar arasında yer alan Vakıfbank uygun koşullarda kredi kullandırımı hizmetinde bulunmaktadır. Evine riskli yapı raporu verildiği için başka bir ev almak isteyen kişilere de kredi desteği sağlayan banka kredi koşulu olarak mutlaka riskli yapı raporu alınmasını şart koşmaktadır. Yine rapor alınan yapının kredi kullanılmak istenen tarihte boşaltılması zorunludur. Banka 120 ay vadeli kredi desteği vermekte olup her bağımsız bölüm için en fazla 125 bin liraya kadar kentsel dönüşüm kredisi kullandırılmaktadır.



Akbank Kentsel Dönüşüm Kredisi



Akbank dönüşüm kredisi desteği almak için ilk yapılması gereken riskli yapı başvuru işlemlerinin tamamlanmasıdır. Riskli yapı raporu çıkarıldıktan sonra bina sakinlerinin üçte 2 kararı ile kentsel dönüşüm kararı alınır ve anlaşılan müteahhit ile yapım sözleşmesi imzalanır. Tüm bu aşamalar tamamlandıktan sonra Akbank dönüşüm kredisi için bankaya başvurular kabul edilmektedir. Bu bankaların yanı sıra Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası ve Yapı Kredi gibi bankalar da kentsel dönüşüm kredileri kullandırmaktadır.