KPSS 2022 önlisans sorusu Pirinkayalar Tüneli geçidi nerede yapılmıştır?

KPSS 2022 önlisans sınavı sona erdi. Sınavda çıkan adaylar tarafından en çok yanıtı aranan soruların başında ise Pirinkayalar Tüneli nerede yapılmıştır? sorusu yer aldı. İşte sorunun doğru yanıtı!
KPSS 2022 önlisans sorusu Pirinkayalar Tüneli geçidi nerede yapılmıştır?

KPSS 2022 önlisans sorusu Pirinkayalar Tüneli nerede yapılmıştır? Memur olmak isteyen önlisans ve ortaöğretim mezunlarının katıldığı KPSS önlisans 2022 sınavı sona erdi. Sınava giren adaylar soruların zorluğundan yakınırken sınavda yanıtı en çok merak edilen sorulardan biride Pirinkayalar Tüneli sorusu oldu. 

Pirinkayalar Tüneli nerede yapılmıştır? sorusunun yanıtı adaylar tarafından araştırılmaya başlanırken sorunun doğru yanıtı da merak konusu oldu. Peki, Pirinkayalar Tüneli nerede, kaç yılında yapıldı, uzunluğu ne kadar?

PİRİNKAYALAR GEÇİDİ NEREDE YAPILMIŞTIR?

KPSS önlisans 2022 soruları içerisinde adaylara sorulan sorulardan biri de Pirinkaya Tünelleri oldu. Sorunun doğru yanıtı Erzurun olacaktı. Pirinkaya Tüneli Erzurum'un Uzundere ilçesinde yer almakta olup Erzurum'u Artvin'e bağlamaktadır. Kafkaslara kadar uzanan tünel Erzurum-Artvin kara yolundaki Pirinkayalar Geçidi'nde yer almaktadır. Toplam uzunluğu 2272 metre olan tünele Pirinkayalar Tüneli adı verilmektedir.