Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ilk sinyal!

Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı açıklayacağı toplantıya 48 saat kala adı öne çıkan Mansur Yavaş ilk kez adaylık için olumlu açıklama yaptı, kulisler hareketlendi.
Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ilk sinyal!

Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ilk sinyal! Adı sık sık Cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ilk kez olumlu sinyal verdi. Daha önce adı her gündeme geldiğinde kendisinin belediye başkanı olarak yola devam etmek istediğini belirten Mansur Yavaş ilk kez görev tanımlaması yaptı. 

Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak soruları gündemdeki yerini korurken yapılan açıklama ile adayın yapılacak olan toplantı sonrasında yarın açıklanacağı ilan edilmişti. Yapılan açıklamalar peş peşe gelirken en büyük yankı uyandıran açıklama ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından yapılan açıklama oldu. 

ALTILI MASANIN CUMHURBAŞKANI ADAYI MANSUR YAVAŞ MI OLACAK?

Hatırlanacağı üzere dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sürpriz bir toplantı kararı almış, iki lider Cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı toplantı öncesinde baş başa bir görüşme gerçekleştirmişti. İYİ Parti tarafından yapılan açıklamada ise 2 Mart 2023 tarihinde yapılacak altılı masa toplantısı sonrasında ittifakın Cumhurbaşkanı adayını açıklayacakları dile getirilmişti. 

Söz konusu kritik toplantı öncesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ''Bu benim için görevdir o zaman, ama sayın genel başkanlar Kılıçdaroğlu ve Akşener'in ortak iradesine karşı bir hareket yapmam mümkün değil'' diyerek ilk kez olumlu bir açıklama yapmış oldu. Yapılan açıklamanın resmi adayın açıklanmasından saatler önce gelmesi kulislerde "adaylık sinyali" olarak yorumlandı.