Millet İttifakı Ne Zaman, Saat Kaçta Buluşacak? 28 Şubat Bildirisinde Hangi Konular Olacak?

Altı siyasi parti genel başkanının bir araya geleceği Millet İttifakı toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak belli oldu. İttifakın masasından ne çıkacağı merak konusu oldu.
Millet İttifakı Ne Zaman, Saat Kaçta Buluşacak? 28 Şubat Bildirisinde Hangi Konular Olacak?

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine diğer 5 parti lideri geçtiğimiz günlerde bir araya geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal 5,5 saat süren bir görüşmenin ardından masada buluştukları fotoğraf karesini yayımladı. Bu buluşmadan sonra gözler ikinci toplantıya çevrildi.

MİLLET İTTİFAKI 2. TOPLANTISI NE ZAMAN?

6 parti liderinin bir araya geleceği ikinci toplantı 28 Şubat 2022 tarihinde yapılacak. İlk toplantıda '' Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem '' çalışması görüşülmüş, ittifak liderleri muhalefeti seçim öncesi ve sonrasında dönük yol haritasını belirlemişti. Büyük ses getiren buluşmanın ardından liderlerden ittifak fotoğrafı da gecikmemişti.

Altı siyasi parti genel başkanının ortak açıklamasında '' Uzlaşmaya vardığımız yeni sistemle ilgili mutabakat metninin kamuoyuna takdimi üzerine görüştük ve 28 Şubat 022 tarihinde milletimizle paylaşılmasında mutabık kaldık '' ifadeleri kullanılarak ikinci toplantı için tarih kesinleşmiş oldu.

İlk toplantının ardından bugün, ana gündem maddesi olan '' Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem '' önerisinin liderler tarafından kamuoyuna duyurulacak.

Daha önce TBMM'de gerçekleşmesi planlanan buluşma, Ankara'da Bilkent Otel'de yapılacak. Toplantı sonrasında akademisyen, sivil toplum temsilcileri ve hukukçuların yer aldığı geniş bir katılımla kamuoyu açıklaması yapılacak.

Millet İttifakı Ne Zaman, Saat Kaçta Buluşacak? 28 Şubat Bildirisinde Hangi Konular Olacak?

NEDEN 28 ŞUBAT?

Millet İttifakının ikinci buluşma için neden 28 Şubat tarihini seçtiği de merak konusu olmuştu. Bu tarihin seçilme nedeni için 28 Şubat 1997'deki milli Güvenlik Kurulu kararının 25. yıldönümü olması görüşü bulunurken, bazı muhalefet kurmayları takvim uygun olduğu için 28 Şubat'ın seçildiğini savundu.

MASADAN NE ÇIKACAK?

6 parti liderinin bir araya geleceği masadan çıkacak sonuç tüm Türkiye tarafından merak ediliyor. Buluşmada, siyasi parti temsilcilerinin alfabetik sıraya göre okuyacağı 22 sayfalık mutabakat metni altı lider tarafından imzalanacak.

Toplantı sonrasında muhalefet liderleri, ittifakı biçimlendirmek, seçi öncesi ve sonrası ilkeleri kararlaştırmak ve cumhurbaşkanı adayının belirlenme kriterlerini konuşmak için tekrar bir araya gelecekler.

Geniş katılımlı toplantının ardından '' Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem '' kamuoyuna duyurulacak.