Optimar'dan son seçim anketi! Cumhurbaşkanı adaylarının ve siyasi partilerin oy oranları açıklandı!

Seçimlere kısa bir süre kala son seçim anketini Hürriyet Gazetesi yazarlarından Abdülkadir Selvi açıkladı. Optimar tarafından yapılan son anketin sonuçlarını paylaşan Abdülkadir Selvi oy oranlarını da duyurdu.
Optimar'dan son seçim anketi! Cumhurbaşkanı adaylarının ve siyasi partilerin oy oranları açıklandı!

Seçimlere artık kısa bir süre kaldı. 11 gün sonra Türkiye sandığa gidecek ve yeni dönemde Cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçecek. Bu seçin öncesinde siyasi partilerin ve Cumhurbaşkanı adaylarının oy oranlarına dair öngörüler seçim anketleri ile ortaya çıkıyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından olan Abdülkadir Selvi de Optimar’ın son seçim anketinin sonuçlarını bugün köşesine taşıdı.

ERDOĞAN - KILIÇDAROĞLU REKABETİ!

Optimar tarafından 25-28 Nisan tarihleri arasında 3.005 kişi ile yapılan seçim anketinden çok önemli sonuçlar çıktı. Optimar tarafından yapılan ankette katılımcılara farklı sorular soruldu. Sadece Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun sorulduğu ankette Erdoğan’a yüzde 51,4, Kılıçdaroğlu’na yüzde 48,6 oranlarında oy çıktı.

SEÇİM İKİNCİ TURA KALIYOR!

Kemal Kılıçdardoğlu, Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce ve Sinan Oğan rekabetinde ise oy oranları değişiyor. Bu sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 48,6, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,1, Muharrem İnce yüzde 4,3, Sinan Oğan yüzde 3 oranlarında oy alıyorlar. Bu sonuçların gelmesi durumunda seçim ikinci tura kalacak ve sadece Erdoğan ile Kılıçdaroğlu yeni bir yarışa girecekler.

SİYASİ PARTİLERİN OY ORANLARI!

Opmitar’ın seçim anketinde milletvekili seçimlerinde de siyasi partilerin oy oranlarına yer verildi. Katılımcıların cevaplarına göre AK Parti yüzde 38,6, CHP yüzde 30,1, Yeşil Sol Parti, yüzde 7,8, MHP yüzde 7,7, İyi Parti yüzde 7,0, Memleket Partisi yüzde 4,0, TİP yüzde 1,3, BBP yüzde 1, Yeniden Refah Partisi yüzde 1, Zafer Partisi yüzde 0,9 oranlarında oy alıyorlar.