Ovit Tüneli İnşaatı Tamamlanıyor

Temelleri atılmış olan, Ovit Tüneli inşaatında sona geliniyor. Bu tünel sayesinde Rize-Erzurum karayolu, 200 kilometreye kadar düşecek.
Ovit Tüneli İnşaatı Tamamlanıyor

Temelleri atılmış olan, Ovit Tüneli inşaatında sona geliniyor. Bu tünel sayesinde Rize-Erzurum karayolu, 200 kilometreye kadar düşecek.

Temelleri 13 Mayıs 2012 tarihinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık yaptığı dönemde atılmış olan, Ovit Tüneli inşaatında sona geliniyor. Işık Göründü töreni ismiyle geçtiğimiz yıl Kasım ayı itibariyle Başbakan Binali Yıldırım katıldığı törenle tünelin bilgileri paylaşıldı. Ovit Tüneli’nin paylaşıldığı bilgileri ise; bin 368 metresi çığ tüneli olacak şekilde toplamında 14.3 kilometre, çift tüp bağlantı tünelleri ile birlikte tünelin toplam uzunluğu 28 kilometre olarak paylaşıldı. 605 milyon tl bedel ile Ovit Tüneli’nin bu yıl sonu itibariyle aktif olarak hizmete başlaması beklenmektedir. Bu tünel sayesinde, 250 kilometre ortalamasında olan Rize-Erzurum karayolu, 200 kilometreye kadar düşecek.

Ovit Tüneli İnşaatı Tamamlanıyor

Ayrıca Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yıl içerisinde 5,5 ay boyunca kar yağdığı ve çığ tehlikesi olduğu için aksayan ulaşımı rahat ve güvenilir hale getirmekte tünelin yapım sebeplerinden birisi. Bu sebeplerden tünelin bitişi bölge halkı tarafından da heyecanla bekleniyor. Özellikle bu bölgede bulunan vatandaşlarımız, kış aylarında çetin hava şartları sebebiyle çok zorluk çektiği, kar nedeniyle kapanan yollarda ulaşımı sağlayamadığı için tünelin bölgeyi rahatlatacağını söylüyor.

Ovit Tüneli İnşaatında Sona Geliniyor

Konum olarak, İkizdere ilçesinin Sivrikaya köyü ile Erzurum’un İspir ilçesinin Soğanlı mevkisi arasında bulunan Ovit Tüneli’nin yapımı yoğun bir çalışma ile devam etmekte. Konu hakkında detaylı bilgiler veren Rize Valisi Erdoğan Bektaş; Ovit Dağı’nın Karadeniz sahili ile Doğu Anadolu bölgesi arasındaki en büyük engellerden biri olduğunu belirterek bu engelin ortadan kalkacağını söyledi.

Türk mühendislerin ve işçilerin emeği ile yerli yapım olarak çalışmaları gerçekleşen tünelin bu yıl sonu itibariyle trafiğe açılması planlanıyor. Bölge dinamiklerini de harekete geçireceği öngörülen Ovit Tüneli, ulaşım kolaylığı sağlaması nedeniyle bölge turizminide olumlu yönde etkileyecek diyebiliriz.