Şanlıurfa, Adıyaman sel olacak mı, yağış devam edecek mi?

Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle evi hasar alan ve çadır ya da konteynırda yaşamak durumunda kalan birçok kişi Adıyaman ve Şanlıurfa'da bu defa sel felaketiyle karşı karşıya kaldı.
Şanlıurfa, Adıyaman sel olacak mı, yağış devam edecek mi?

Şanlıurfa ve Adıyaman illerinde geçtiğimiz gün başlayan sağanak yağış sel yaşanmasına neden oldu. Sel felaketi nedeniyle birçok sokak ve cadde sular altında kalırken yoğun sel arabaları hatta evleri de altına aldı. Özellikle de dere yatağında ya da kenarında evi olan vatandaşlar sel dolayısıyla mahsur kalırken ekipler bölgede arama kurtarma çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. 

Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle evi hasar alan ve çadır ya da konteynırda yaşamak durumunda kalan birçok kişi Adıyaman ve Şanlıurfa'da bu defa sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Arama kurtarma çalışmaları bölgede devam ederken 15 kişinin hayatını kaybettiği ve 5 kişinin de kayıp olduğu bilgisine ulaşıldı. Mahsur kalan vatandaşlar bölgede botla karaya ulaştırılırken dalgıçlar dalarak hayatını kaybeden vatandaşları teyit etmeye devam ediyor. 

ADIYAMAN'DA YAĞIŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketi sonrası pek çok kişi ''Şanlıurfa'da sel olacak mı yine, yağışlar devam edecek mi, ne kadar sürecek? Şanlıurfa selde kaç kişi öldü, yaralı var mı, kaç kişi kayıp?'' sorularını aratmaya devam ediyor. 

Asrın felaketi olarak adlandırılan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremin ardından şimdi de selle mücadele eden Şanlıurfa ülkede açılan yaraların yeniden kanamasına neden oldu. Depremde evi hasar gören vatandaşlar depremden kaçarken sele tutuldu. Oldukça zorlu geçen günlerde ekipler mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarına devam ederken bölgede yağışların bir daha gerçekleşip gerçekleşmeyeceği de merak konusu oldu. 

ADIYAMANA, ŞANLIURFA HAVA DURUMU

Adıyaman ve Şanlıurfa selle mücadele etmeye devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yer alan bilgi doğrultusunda Şanlıurfa'da yağışların hafta boyu devam edeceği bilgisine ulaşıldı. Salı günü itibariyle  parçalı bulutlu havanın hakim olması beklenen kentte, vatandaşlara bodrum katlardaki evlerini terk etmeleri için uyarılar yapıldı. 

Sel sırasında Abide Kavşağı'nın altında araçlarıyla ilerlemeye çalışan 6 kişi ise kayboldu. Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinin su baskınına uğradığını belirten Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan "Hemen hızlı müdahale edilerek deplase edildi. Şu anda bodrum katları temizlenmekte. Orada 25 hastamız vardı, onların her birinin sağlıklı bir şekilde diğer hastanelere nakilleri gerçekleştirildi, şu an bir olumsuzluk yoktur" dedi. Şanlıurfa'nın son yılların en yoğun yağışını aldığını ifade eden Ayhan, "Şanlıurfa son yılların en yoğun yağışını bugün aldı, yarın da bekliyoruz. Şanlıurfa'nın yıllık yağış ortalaması 450 kilogram, sadece iki gündeki toplam yağış miktarı neredeyse 150 kilogram.'' dedi.