Şebnem Korur Fincancı kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir, neden gözaltına alındı?

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alındığı açıklandı. Peki Şebnem Korur Fincancı kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir, neden gözaltına alındı?
Şebnem Korur Fincancı kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir, neden gözaltına alındı?

Tartışmalara konu olan ve siyasilerin çok sert tepki gösterdiği Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alındığı açıklandı. Bu kararın ardından çok sayıda vatandaş Şebnem Korur Fincancı hakkında araştırma yapmaya başladı. Şebnem Korur Fincancı kimdir? Şebnem Korur Fincancı neden tepki topladı? Şebnem Korur Fincancı niye gözaltına alındı? Şebnem Korur Fincancı tutuklanacak mı?

NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Şebnem Korur Fincancı geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK yanlısı bir televizyon kanalında bazı açıklamalarda bulunmuş ve Türk askerlerinin PKK’ya yönelik kimyasal silah kullandığını ima etmişti. Bunun üzerine büyük tepki çekmiş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Şebnem Korur Fincancı’nın vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini söylemişti.

Şebnem Korur Fincancı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Bu soruşturma kapsamında Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçundan gözaltına alındı. Şebnem Korur Fincancı hukukçuların değerlendirmesine göre savcılık soruşturması sonrasında mahkemeye sevk edilecek ve mahkeme heyetinin gerekli görmesi halinde hakkında tutuklama kararı verilebilecek.

ŞEBNEM KORUR FİNCANCI KİMDİR?

Tam adı Rasime Şebnem Korur Fincancı’dır. 1959 yılında İstanbul’da doğmuştur. Kadıköy Maarif Koleji’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirmiştir. Mesleki olarak adli tıp, işkence tespiti ve rehabilitasyonu konularında uzmanlığı vardır. İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesidir.

Şebnem Korur Fincancı Türk Tabipler Birliği, İstanbul Tabip odası, Türk Patoloji Derneği, İngiltere merkezli Adli Bilimler Derneği, Academie Internationale de Medecine Legale et de Medecine Saciele, International Academy of Legal Medicine, New York Academy of Sciences, Human Rights Education Decade National Committee Prisons Study He, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu gibi kurumlarda görev yapmıştır. İngilizce, Almanca ve Yunanca bilmektedir. 2003 yılından beri Evrensel Gazetesi’nde köşe yazıları yayınlanmaktadır.