Seçim anketlerinde son durum! 9 ankette hangi Cumhurbaşkanı adayına yüzde kaç oy çıktı?

14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala seçimi kimin kazanacağı, anketlerde son durumun ne olduğu gibi sorulara yanıt aranıyor. Nisan ayında 9 farklı anket şirketinin açıkladığı seçim anketi sonuçları bir araya getirildi.
Seçim anketlerinde son durum! 9 ankette hangi Cumhurbaşkanı adayına yüzde kaç oy çıktı?

14 Mayıs Pazar günü Türkiye sandık başına gidecek ve yeni dönemde kimin Cumhurbaşkanı olacağına karar verecek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 4 aday yarışıyor. Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan vatandaşlardan yetki istiyor. Seçmenin kime yetki vereceğini öğrenmen için kamuoyu şirketleri seçim anketi yaparak vatandaşın nabzını ölçüyorlar. Bu anketlerin sonuçlarının ne kadar güvenilir oldukları tartışılırken Nisan ayında 9 farklı araştırma şirketinin açıkladıkları anket sonuçları bir araya getirildi.

9 ŞİRKETTEN SEÇİM ANKETİ!

TEAM, Optimar, ArtıBir, Aksoy, MAK, ORC, Gezici, Metropoll, Yöneylem şirketleri tarafından vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kime oy verecekleri soruldu. Açıklanan anket sonuçları içerisinde sadece Gezici’nin anketinde seçim ilk turda bitecek ve yüzde 53,4 oy oranı ile Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kazanacak olarak görülüyor. Diğer tüm anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalacak.

Seçim anketlerinde son durum! 9 ankette hangi Cumhurbaşkanı adayına yüzde kaç oy çıktı?

1 ANKETTE ERDOĞAN ÖNDE!

Anket sonuçlarına göre seçim Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçecek. 9 anket sonucunda sadece Optimar’ın anketinde yüzde 48 oy ile Recep Tayyip Erdoğan önde görülüyor. Diğer 8 ankette ise ipi Kemal Kılıçdaroğlu göğüslüyor.

İNCE EN FAZLA YÜZDE 9, OĞAN EN FAZLA YÜZDE 3 ALDI

Muharrem ince ile Sinan Oğan’ın seçmende çok fazla karşılıkları olmadıkları yine bu anket sonuçlarına göre yapılan tespitlerden birisi oldu. Muharrem İnce en yüksek oyu Aksoy Araştırma’nın anketinde alıyor ve oy oranı yüzde 9 olarak açıklandı. Sinan Oğan’a ise en fazla oy yüzde 3 olarak Optimar’ın anketinde çıktı.

Cumhurbaşkanı adayları kalan 2 haftalık süreçte seçmenlerin desteğini alabilmek için son ataklarını yapacaklar. Bu süreçte seçmen tercihlerinin ne şekilde etkileneceği merakla takip ediliyor.