Son dakika kabine-değişikliği 2022! Eski bakan yeniden koltuğuna dönüyor iddiası, kabinede Maliye Bakanı Nebati yerine gelecek isim...

Kabine değişikliği son dakika kulis haberleri yakından takip edilirken son dönemde adı sık sık kabine değişikliği iddiaları ile gündeme gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati görevden alınıyor iddiası gündeme bomba gibi düştü. Mehmet Şahin geri mi dönüyor?
Son dakika kabine-değişikliği 2022! Eski bakan yeniden koltuğuna dönüyor iddiası, kabinede Maliye Bakanı Nebati yerine gelecek isim...

Ekonomide yaşanan dalgalanma ve enflasyonda yaşanan yükselişi kontrol altına almak için çalışmalar devam ederken süreçte Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hedefe konmuştu. Yapmış olduğu açıklamalar ile de sürekli gündeme taşınan Bakan Nebati için bir kere daha kabine değişikliği iddiası gündeme geldi. 

Daha öncede adı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konuşma yasağı getirildiği iddiası ile gündeme gelen Bakan Nebati, bu seferde kabine değişikliği iddiaları ile gündeme taşındı. Bakan Nebati'nin yapılacak kabine toplantısı ile adı değişen bakanlar listesinde yer aldığı iddia edilirken yerine geçecek isim konusunda da ilk açıklama yapıldı. 

SON DAKİKA KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ KULİS HABERİ: KABİNEDE DEĞİŞECEK BAKANLAR, İSİMLER KİMLER?

Kabine değişikliği konusunda sık sık yeni iddialar gündeme gelmeye devam ederken yaklaşan 2023 seçimleri öncesinde hem kabinede hem de AK Parti'nin üst düzey yönetim kadrosunda önemli görev değişimleri yapılacağı iddiaları gündemi sallamıştı. Kabinede bugüne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bazı isimler görevden alınırken bu isimlerin bazıları kendi istekleri ile kabineden ayrılmıştı. 

 Özellikle de Süleyman Soylu'nun görevden alınacağı iddiaları büyük yankı uyandırmış, kabinede Soylu'nun yerine eski MİT Başkanı Hakan Fidan'ın getirileceği iddiaları bir dönem çok konuşulmuştu. Bu sefer ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin görevinden alınacağı iddiası gündeme geldi. Halk TV yazarı Can Coşkun tarafından açıklanan iddiada Nebati'nin yerine eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in getirilmek istendiği belirtilerek "Mehmet Bey ile görüşüldü, ikna olmadı. İlk de değildi. Kendisi 'İş ilişkilerim var, yeni anlaşmalar yaptım' diyerek herhangi bir görevi kabul edemeyeceğini bildirdi" denilerek ikna operasyonlarına devam edildiği söylendi.