TESK Başkanı Palandöken gramaj fırsatçılarına karşı vatandaşları uyardı

Ekonomi konusunda ülkede mevcut durumu daha iyi bir noktaya getirme çalışmaları sürerken bir yandan da art niyetli insanlar ila mücadele ediliyor. Bu sorun hakkında vatandaşların kandırılmaması adına önemli bilgilendirme açıklamaları geliyor.
TESK Başkanı Palandöken gramaj fırsatçılarına karşı vatandaşları uyardı

Yaşanan bu durum ile ilgili açıklamalarda bulunan Bendevi Palandöken gerekli önlemlerin alınmasının kritik bir durum olduğuna dikkat çekti. TESK Başkanı Palandöken “Sırf daha ucuz algısı oluşturmak için yapılan gramaj hileleri tüketicinin kafasını karıştırıyor ve farklı markalardaki aynı ürünü kıyas yapma imkanı ortadan kalkıyor” dedi.

CEZALARIN CAYDIRICI OLMADIĞI AŞİKAR”

Bu suçu işleyenlere yönelik daha sert cezalar verilmesini savunan Başkan Palandöken “Daha önce gramaj hileleriyle ilgili Ticaret Bakanlığı tarafından çok sayıda firmaya cezai hüküm uygulanmıştı. Ancak cezaların caydırıcı olmadığı aşikâr” diyerek hükumet kurumlarına seslendi.

pexels-luca-severin-748412253-20037679.jpg

Vatandaşların esnaf ve işletmelerde gördüğü haksızlıkları anında belirtebileceği bir irtibat konusu bulunuyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken vatandaşlara olumsuz bir durum gördüklerinde Ticaret Bakanlığına bağlı 175 tüketici hattını arayabileceklerini hatırlattı.

BAKANLIK DENETİMLERİ SÜRDÜRÜYOR

Konuya dair ileri de bakanlık düzeyinde nasıl adımlar atılacağı merak konusu oldu. Ticaret Bakanlığı ona bağlı birimler aracılığı ile yılın her döneminde işletmelere sıkı bir denetim politikası uyguluyor. Kurallara uymayanlara yasa karşılığındaki cezalar veriliyor.