Van sınır kapısı adı, ismi ne? KPSS 2022 sınavı Van Sınır Kapısı'nın doğru yanıtı ne?

Van sınır kapısı adı, 2022 KPSS sınavı ile adayları zorlayan soruların başında yer aldı. Peki, Van sınır kapısının adı nedir, ismi ne?
Van sınır kapısı adı, ismi ne? KPSS 2022 sınavı Van Sınır Kapısı'nın doğru yanıtı ne?

2022 KPSS sınavı az önce sona ererken adaylar sınavı tamamlamalarının ardından takıldıkları soruların yanıtlarını aramaya başladı. Bu sorulardan biride "Van sınır kapısı adı, 2022 KPSS sınavı ile adayları zorlayan soruların başında yer aldı. Peki, Van sınır kapısının adı nedir, ismi ne" sorusu olarak öne çıktı. 

Düzenlenen bir önceki sınavda adayların sınav çıkışında yaptıkları incelemede bazı soruların özel bir yayınevi tarafından hazırlanan sorularla birebir aynı olduğunun ortaya çıkması ile sınav iptal edilmişti. Sınavın iptal edilmesinin ardından bugün tekrarlanan yeni sınavda sorulan soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. 

VAN SINIR KAPISININ ADI NE?

Van sınır kapısı sorusunun doğru yanıtı adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. Söz konusu sorunun doğru yanıtı "Kapıköy Sınır Kapısı, Türkiye ve İran arasında yer alan sınır kapısıdır. 16 Nisan 2011 tarihinde üst düzey devlet yöneticilerinin katılımıyla açılmıştır. Van'ın Saray ilçesinde bulunmaktadır. İran sınırındaki sınır kapısı ise Hoy-Razi Sınır Kapısıdır" olacaktı. 

Bu soruya Kapıköy Sınır Kapısı yanıtın veren adaylar puan alacaklar. Diğer seçenekleri işaretleyen adaylar ise sorudan puan alamayacak.