2024 TOKİ başvurusu ne zaman?

Konut satış rakamlarının yükselmeye devam etmesi ile beraber kredi faizlerindeki yükseliş de vatandaşları farklı alternatiflere yönlendiriyor. TOKİ'nin dar ve orta gelirliler için inşa edeceği konutlar için başvuruların alınacağı tarih merak ediliyor.
2024 TOKİ başvurusu ne zaman?

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar devam ediyor. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle maliyet artışları gündeme gelemeye devam ederken zam haberleri de birbiri ardına geliyor. Fiyat artışlarının önüne geçmek, fiyat istikrarını sağlamak için çeşitli adımlar atılırken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da (TCMB) faiz artışlarına devam ediyor. Faizler yüzde 50 seviyesinde sabit tutulurken sıkı para politikası da uygulanmaya devam ediyor.

TCMB'nin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı da sıkı para politikası uygularken son olarak Kamuda Tasarruf Tedbirleri açıklanmıştı. Maliyet artışları en çok da gayrimenkul sektörünü etkilerken konut satış rakamlarının yükselmesi de vatandaşın konuta olan talebini düşürdü. Büyükşehirlerde ortalama olarak 2 milyon 600 bin lira bandına çıkan konut fiyatları, konuta olan talebi düşürürken bir yandan da devlet eliyle yapılan projeler takip edilmeye devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) konut projeleri için başvuruların alınacağı tarih merak ediliyor.

2024 TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ, dar ve orta gelirli vatandaşlar için konut üretmeye devam ediyor.

2024-toki-basvurusu-ne-zaman.webp

Geçtiğimiz yıllarda ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlar ile 30 yaş altı gençler için kampanyalar düzenleyen TOKİ'nin bu yılki projeleri merak ediliyor. TOKİ son olarak, 32 ilde 169 konut ve 28 ilde 192 iş yerini açık artırmayla satışa çıkarırken bu yılki konut satışlarına yönelik projeler henüz belli olmadı. Bu çerçevede henüz 2024 TOKİ başvurularının alınacağı tarih de bilinmiyor.