TOKİ Ankara'da yeni sosyal konut projesini duyurdu

Konut fiyatlarının arttığı dönemde devlet eliyle hayata geçirilecek olan projeler yakından takip ediliyor. TOKİ tarafından açıklanan yeni projeler gündemde yer edinirken bu kez Ankara'da sosyal konut yapımı için ilk duyuru yapıldı.
TOKİ Ankara'da yeni sosyal konut projesini duyurdu

Ülkemizde pandemi dönemi ile beraber konut satış fiyatlarında artış yaşandı. Konut fiyatları artarken bir yandan da faizlerin yükselmesi konut satışlarının düşmesine neden oldu. Konut almak isteyenler faizlerin yüksek olması nedeniyle nakit ihtiyaçlarını gideremezken gayrimenkul sektöründe de daralma endişesi sürüyor. Konut fiyatlarının artışı devam ederken en çok fiyat artışının yaşandığı iller arasında Başkent Ankara'da yer alıyor.

Ankara'da konut fiyatları ortalama olarak 2 milyon 600 bin liraya ulaşırken dar ve orta gelirli için devlet eliyle hayata geçirilecek olan projeler de merakla takip ediliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı olarak çalışan Toplu Konut İdaresi Başkanlığından (TOKİ) Ankaralılar için yeni konut projesi açıklaması geldi.

TOKİ’DEN BAŞKENTE 545 YENİ SOSYAL KONUT PROJESİ

TOKİ tarafından Başkent Ankara’nın Gölbaşı İlçesi Gerder Mahallesi’nde yeni sosyal konutların inşa edileceği bildirildi. TOKİ'nin resmi internet sitesi üzerinde yer alan bilgilere göre Ankara'da inşa edilecek 545 sosyal konutun ihalesinin de gerçekleştirildiği öğrenildi.

ekran-goruntusu-2024-05-23-231745.png

22 Mayıs 2024 Çarşamba günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca 1 adet 18 dükkânlı ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin yer aldığı öğrenilirken Gölbaşı'nda hayata geçirilecek olan projede yatay mimari anlayışının benimseneceği öğrenildi.

ekran-goruntusu-2024-05-23-231923.png

TOKİ tarafından hayata geçirilecek konut projesinin mahalle kültürünü canlandıracağı ve sosyal donatıları ile konforlu bir yaşam alanı sunacağı kaydedildi. Proje ile ilgili detayların ilerleyen günlerde TOKİ tarafından kamuoyunun bilgisine sunulması bekleniyor.