Türkiye’de elektrikli otomobil satış rakamları artmaya devam ediyor

Dünya genelinde son yıllarda elektrikli otomobil kullanımındaki yaygınlık ülkemizde de benzer şekilde görülebiliyor. Satış rakamlarından elde edilen verilen bu görüşün doğruluğunu gözler önüne seriyor.
Türkiye’de elektrikli otomobil satış rakamları artmaya devam ediyor

Enerji kaynaklarında çevre dostu bir tüketim vaadi ile yollara çıkan elektrikli otomobiller her sene daha fazla insan tarafından satın alınıyor. Teknolojik olarak daha fazla özellik sunması, konfor, hız ve sessizlik gibi etkenler bu otomobillerin tercih edilmesinde önemli rol oynuyor.

DÜNYA OTOMOBİL TARZINI DEĞİŞTİRİYOR

Geleceğin otomobil tarzı olarak görülen elektrikli arabalara Türkiye piyasasında da her geçen yıl daha fazla pay sahibi oluyor. Konu ile ilgili ülkemizde son hazırlanan bir rapor elektrikli otomobillerde ne kadar hızlı bir alım artışı olduğunu gösterdi.

yeni-proje-2.png

ODMD’nin verilerinin yer aldığı rapora göre ülkemizde son 5 yılda Ocak Nisan ayı dönemlerde kademe kademe bir artış yaşandı. Son 5 yılın en büyük sıçraması bu yıl yaşandı. Türkiye’de 2023 yılının ilk 4 ayında 7.574 elektrikli otomobil satılırken bu rakam 2024 yılının aynı döneminde 23.102 oldu.

RAKAMLARIN ARTMASINDA TOGG VE TESLA ETKİSİ

2023 yılında da 2022 yılından 6.200 seviyelerinde bir rakam fazlalığında bir araç satışı yaşanmıştı. Yerli otomobil markası TOGG’un ve dünyaca ünlü elektrikli otomobil markası Tesla’nın ülke pazarına girmesi de bu rakamların yükselmesinde büyük oranda etkili oldu.