NASA ilk adımı attı Ay'da tren yolculuğu gerçek oluyor

ABD uzay yatırımları ve araştırmalarına tüm hızı ile devam ederken NASA Ay'da uzay yolculuğu için ilk adımı attı ve ikinci aşamaya geçti.
NASA ilk adımı attı Ay'da tren yolculuğu gerçek oluyor

Uzay denildiğinde akla ilk gelen kurumların başında yer alan NASA yeni bir yatırıma imza atmış ve Ay'da tren yolculuğu için proje başlattıklarını duyurmuştu. Gelecekte Ay'da tren yolculuğu yapmak için proje geliştireceklerini duyuran NASA bu kapsamda "Flexible Levitation on a Track" (FLOAT) adı ile projede yeni bir boyuta daha geçti.

Yenilikçi Gelişmiş Kavramlar programı (NIAC) ikinci etaba taşındı. Söz konusu proje bu kapsamda Ay'da çıkarılan kaynakların güvenilir bir şekilde taşınmasını sağlayacak. Ancak projede inşa edilecek olan raylar dünyadaki raylardan çok farklı olacak. Dünya ve Ay'da ki koşulların çok farklı olması nedeniyle ay yüzeyine açılabilen esnek raylar inşa edilecek.

NASA AY'DA TREN İSTASYONU İNŞA EDECEK!

NASA'nın Jet İtki Laboratuvarı'nda robotik mühendisi olan proje lideri Dr. Ethan Schaler, "Ay'da güvenilir, otonom ve verimli yük taşımacılığı sağlayacak ilk ay demiryolu sistemini inşa etmek istiyoruz. Dayanıklı, uzun ömürlü bir robotik taşıma sistemi, 2030'larda sürdürülebilir bir Ay üssünün günlük operasyonları için kritik öneme sahip olacaktır." diyerek projenin önemine değindi.

NASA gerçekleştireceği projede rayları portatif olarak inşa edecek. Böylelikle çalışma alanı değiştiği anda raylar da taşınabilecek ve proje bir başka noktada işlemeye devam edecek. ABD, Rusya ve Çin arasında Ay yüzeyinde yaşanan rekabet her geçen gün artarken bu 3 ülkenin de Ay'da koloni kurmaya çalıştıkları ve kalıcı yerleşim yerleri kurmak için çalıştıkları biliniyor.

Genel Yayın Yönetmeni