Rekabet Kurulu Appstore'a soruşturma açtı

Apple Inc. ve Apple Teknoloji ve Satış LTD. ŞTİ. tarafından kullanılan AppStore hakkında Rekabet Kurulu tarafından resmi soruşturma açıldığı duyuruldu.
Rekabet Kurulu Appstore'a soruşturma açtı

Rekabet Kurumu tarafından yayımlanan resmi açıklama ile Apple tarafından geliştirilen uygulamaların satıldığı uygulama olan AppStore uygulamasına yönelik soruşturma açıldığı duyuruldu. Yapılan yazılı açıklamada soruşturma nedeni ise App Store uygulamasında satılan ürünlerin ödemelerinde sadece belirli ödeme araçlarına yer verilmesi ve farklı ödeme yöntemlerine izin verilmemesi, mobil uygulama geliştiricilerine yönelik olarak karşıt hükümler gerekçe gösterildi.

APP STORE SORUŞTURMASI BAŞLADI!

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruda, Kurum tarafından, mobil akıllı cihazlar ve bu cihazlara yönelik yazılımlar hakkında ilgili sektörün yapısının, işleyişinin ve sektördeki olası yapısal veya davranışsal rekabet sorunlarının neler olduğunun anlaşılması amacıyla "Mobil Ekosistemler Sektör İncelemesi" yürütüldüğü belirtildi.

Apple'ın uygulama geliştiricileriyle akdettiği sözleşmeler ile "Uygulama İnceleme Yönergesi"nin incelendiğine işaret edilen duyuruda, Apple'ın, App Store'da yer alan uygulama geliştiricilere ödeme sistemleri hususunda birtakım kısıtlamalar getirildiği yönünde şüphe ortaya çıktığı bildirildi.

Soruşturma haberi büyük yankı uyandırırken söz konusu uygulama hakkında özellikle de son dönemde şikayetler artmıştı. Ödeme yöntemleri sıklıkla eleştiri konusu olurken uygulama geliştiriciler de karşıt hükümlerin ağırlığından şikayetçi olarak çözüm bulunmasını talep ediyordu.

Genel Yayın Yönetmeni