Rekabet Kurumu Google'a bu sefer günlük para cezası kesti!

Google son dönemlerde kesilen para cezaları ve hakkında yürütülen tekelleşme soruşturmaları ile gündeme gelirken Rekabet Kurumu yeni ceza kararı açıkladı.
Rekabet Kurumu Google'a bu sefer günlük para cezası kesti!

Rekabet Kurumu, Google için yeni cezayı açıkladı. Rekabet Kurumu'nun resmi internet sitesi üzerinden yayımlamış olduğu duyuru kapsamında 2021 senesinde yürütülen soruşturma kapsamında kesilecek olan para cezası açıklandı.

Hatırlanacağı üzere yürütülen soruşturma kapsamında Google tarafından kendi yerel arama (Local Unit) ve konaklama fiyatı karşılaştırma (Google Hotel Ads-GHA) hizmetlerine genel arama sonuç sayfasında konum ve gösterim olarak rakiplerine göre kendisine avantaj sağladığı iddiası ile soruşturmaya alınmıştı. Google rakip sitelere karşı kendi sitelerini öne çıkarmak, konaklama fiyatlarını karşılaştırmayı zorlaştırmak ithamları ile karşı karşıya kalmıştı.

REKABET KURUMU, GOOGLE'A 296 MİLYON CEZAYI KESTİ!

Rekabet Kurumu tarafından Google'a yönelik olarak yerel arama verilerini manipüle ederek kendi sitelerine avantaj sağladığı iddiası ile soruşturma açılmıştı. Google hakkında yürütülen soruşturma da merakla beklenen sonuç açıklandı.

Bu yükümlülüklere göre, Google'ın, rakip yerel arama ve rakip konaklama fiyatı karşılaştırma hizmetlerine genel arama sonuç sayfasında kendi ilgili hizmetlerinden dezavantajlı olmayacakları koşulları sağlaması gerekiyordu.

21 Mart 2024 tarihinde Rekabet Kurumu tarafında yapılan toplantıda söz konusu iddialar üzerine görüşmeler yapıldı ve Google suçlu bulundu. 15 Mayıs 2024 tarihi itibari ile başlamak üzere Google'a para cezası kesileceği belirtilirken 296 milyon 84 bin 899 lira idari para cezasına karar verileceği ilan edildi.

Genel Yayın Yönetmeni