TOKİ 10 şehirde yeni konut inşaatlarına başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Türkiye’nin 81 ilinde inşa faaliyetleri sürerken TOKİ’nin 10 şehirde yeni konut inşaatlarına başlayacağı açıklandı.
TOKİ 10 şehirde yeni konut inşaatlarına başlıyor!

Türkiye’de konut arzında ciddi bir sıkıntı yaşanmaya başlandı. Yüksek fiyatlardan dolayı konut satışlarına gösterilen talep dip seviyeleri gördü ama piyasada bir de yeteri kadar konut arzı bulunmuyor. Piyasanın normalleşmesi durumunda konut arzının yeterli gelmeyeceğini söyleyen uzmanlar o zaman da bu arz sorunundan fiyatların yükselebileceğinden endişe ediyorlar. TOKİ eliyle konut arzına müdahale edilmeye devam edilse de gözler özel sektör tarafından başlanacak yeni projelere çevrilmiş durumda. Buna karşın TOKİ’nin de yeni konut inşaatlarına başlamak üzere olduğu açıklandı.

UCUZ KONUTUN TEK ADRESİ!

Dar ve orta gelirliler için emlak piyasasında uygulanan fiyatlardan dolayı ev sahibi olma imkanları pek kalmadı. Bunun için de ucuz konutun tek adresi olan TOKİ’nin konut projeleri çok büyük ilgi ile takip ediliyor. TOKİ’nin üreteceği konutlardan satın almak isteyen vatandaşlar kurumdan yapılacak açıklamalara dikkat kesiliyorlar. TOKİ’nin yeni konut inşaatlarına dair bazı son gelişmeler yaşandığı bildirildi.

ŞEHİRLER BELLİ OLDU!

TOKİ tarafından verilen bilgilere göre konut inşaatına başlanacak yeni iller belli oldu. Bu illerde projelerin kısa bir süre içerisinde başlayacağı belirtilirken gerekli duyuruların yapılacağı bildirildi. TOKİ 10 şehirde yeni konut inşaatlarına başlayacak. Ankara, Bolu, Kayseri, Kastamonu, Zonguldak, Çankırı, Şanlıurfa, Karabük, Eskişehir ve Konya’da yeni konut projelerine start veriliyor.

SON KARAR BEKLENİYOR!

10 şehir için hazırlanan konut projelerinin inşası için ihaleler TOKİ tarafından yapıldı. Bu ihaleler TOKİ tarafından değerlendirmeye alındı. Yapılacak olan incelemelerin ardından ihalelerin sonuçları ilan edilecek ve ilgili şirketlerle sözleşme yapılarak yer teslimi gerçekleştirilecek. Yer teslimi ile beraber de yeni konut inşaatlarına başlanacak ve inşa edilecek evler de 2 yıl içerisinde teslim edilmiş olacaklar.