TOKİ 13 ilde 6.227 adet konut inşaatına başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 6.227 konutun yapımına başlanılacağı açıklandı. TOKİ’nin yeni konutlarının inşa edileceği iller belli oldu.
TOKİ 13 ilde 6.227 adet konut inşaatına başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) dar ve orta gelirli vatandaşlara uygun konut sahibi olma imkanı vermek için inşa çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. TOKİ’nin yeni konut yapacağı yerler ve bu konutların sayısı oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor.

TOKİ’NİN YENİ KONUT İNŞA EDECEĞİ İLLER

TOKİ tarafından bir açıklama yapılarak yeni konut inşaatlarının başlayacağı iller ilan edildi. Bu illerin Zonguldak, Şanlıurfa, Karabük, Ankara, Eskişehir, Konya, Kayseri, Mersin, Niğde, İstanbul, Nevşehir, Balıkesir ve Bursa olduğu bildirildi. Bu illerde yapılacak olan projeler ve konut sayıları TOKİ’nin resmi internet sayfası üzerinden ilan edildi.

6.227 KONUT YAPILACAK!

TOKİ’nin ilan etmiş olduğu projeler çerçevesinde 13 ilde toplamda 6.227 konut inşa edileceği bildirildi. Bu projelerde inşa edilecek olan tüm konutlar vatandaşlara ucuz konut olarak satılacaklar. Uygun imkanlar ve uzun süreli taksitler halinde vatandaşlar ev sahibi olma imkanı bulacaklar. Konutların satışlarına dair ise TOKİ’nin daha sonra duyuru yaparak satış işlemlerini gerçekleştirmesi bekleniyor.

PROJELERİN İHALELERİ YAPILACAK!

TOKİ’nin 13 ilde yapacağı 6.227 adet konut inşaatı için ihale aşaması resmen başlıyor. Proje proje ihale tarihleri belirlenerek ilan edildi. 20 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan ilk ihale 27 Haziran 2024 tarihinde yapılacak olan son ihale ile son bulacak. Daha sonra ise ihaleler değerlendirilip sonuçlar ilan edilecek. İhaleyi kazanan kişiler veya firmalar TOKİ’nin projelerinin inşaatlarını yapacaklar. Yer teslimi yapılması ile beraber bu konut inşaatları en geç 2 yıl içerisinde bitirilip teslim edilecek.

Öte yandan TOKİ’nin inşa edeceği 6.227 adet konut içerisinde aslan payı Bursa’ya düştü. Bursa’da 3 farklı projede toplamda 1.562 konut inşa edilecek.