TOKİ'den yüzde 25 indirim kampanyası bekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı bir kurum olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından her yıl açıkladığı yüzde 25 indirim kampanyasını bu yıl ne zaman başlatacağı merak ediliyor.
TOKİ'den yüzde 25 indirim kampanyası bekleniyor!

Türkiye’de ucuz konutun adresi olan TOKİ çok sayıda vatandaşın ev sahibi olmasını sağladı. Yeni konut projelerine dair çalışmalar devam ederken TOKİ’den vatandaşlara çok özel imkanlar sağlanıyor. Bu imkanlardan birisi de yüzde 25 indirim kampanyası oluyor. Vatandaşlar TOKİ’ye olan borçlarında yüzde 25 indirim imkanına sahip olarak büyük bir avantaj elde ediyorlar.

2024 KAMPANYASI NE ZAMAN?

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası ile alakalı olarak 2024 yılına ilişkin henüz bir bilgi paylaşımı yapılmadı. TOKİ’ye borcu olan vatandaşlar bu imkan yararlanabilmek için merakla kampanyanın başlangıç tarihini bekliyorlar. Bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırlık yaptığı ama henüz net tarihin belli olmadığı belirtildi. TOKİ’den yüzde 25 indirim kampanyasını bekleyenlerin bir süre daha beklemeleri gerekecek.

İNDİRİM NASIL OLUYOR?

TOKİ’den önceki yıllarda konut veya arsa satın alarak taksit ödemeye devam eden vatandaşlar yüzde 25 indirim kampanyası başlatıldığında çok büyük bir avantaj elde ediyorlar. Peşin ödeme yapmak şartıyla TOKİ’ye olan borçlarını yüzde 25 indirim ile vatandaşlar ödeyerek kapatabiliyorlar. 500.000 TL borcu kalmış olan bir vatandaş 375.000 TL ödeme yaparak 125.000 TL’lik borcu kafadan sildirebiliyor. Borcun tamamının kapatılması da şart değil. Kısmi ödeme yaparak yüzde 25 indirim avantajı ile borcun bir kısmı yine sildirilebiliyor.

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyasından faydalanmak isteyenler için her kampanyada şartlar açıklanıyor. Bu imkandan yararlanabilmek için TOKİ’ye son ödemesi geçmiş borcun olmaması gerekiyor. Bunun gibi özel koşullar kampanyanın ilan edilmesi ile netleşecek. TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası ile önemli bir gelir elde etmesi ve deprem bölgesinin yeniden imarı için ciddi bir kaynak elde edilebileceği tahmin ediliyor.