2024 Emlak vergisi son ödeme tarihi belli oldu!

Emlak vergisi ödeme tarihleri mülk sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Emlak vergisi ödeme yükümlülüğü bulunanlar da son ödeme tarihine ilişkin araştırmalarına başladı.
2024 Emlak vergisi son ödeme tarihi belli oldu!

Emlak Vergisi, mayıs ayı ile beraber vatandaşların gündeminde yer edinmeye başladı. Emlak vergisinin mükellefleri konuya ilişkin araştırmalarına başlarken bina, arsa ve arazinin maliki (sahibi), varsa intifa hakkı sahibi (kullananlar), her ikisi de yoksa bina, arsa ve araziye malik gibi tasarruf edenler olarak sıralanırken ''Emlak vergisi ne zaman ödenir? 2024 emlak vergisi ödeme son tarihi ne zaman?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

Paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükellef sayılıyorlar. Konut sahibi olanlar emlak vergisini yıl içinde iki taksit olarak ödeyebiliyor. İşte, emlak vergisi ödeme ekranı ve detaylı bilgiler

Emlak vergisi ödeme tarihleri merak konusu olmaya devam ederken birinci ve ikinci taksit ödemeleri için tarih aralıkları da merak edilmeye ve sorgulanmaya devam ediyor. Emlak vergisi ödeme süreci, internet üzerinden takip edilebiliyor bu çerçevede yükümlülüğü bulunanlar detayları sorgularken emlak365.com.tr okurları için tarihleri derledik.

2024 EMLAK VERGİSİ SON TARİHİ NEDİR?

Emlak Vergisi, ilk taksitlendirme mart, nisan ve mayıs aylarında; ikinci taksitlendirme ise kasım ayında yapılıyor. Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak isteyen vatandaşlar da belediyeler ya da e-Devlet aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden öğrenebiliyor.

emlak-vergi.webp

Emlak vergisi ödeme işlemi belediyeler aracılığıyla yapıldığından ilgili belediyenin E-Devlet entegrasyonu bulunduğu sürece öğrenilebiliyor. Bu entegrasyonun olmaması halinde ise belediyeye doğrudan gidilerek ödeme yapılması gerekiyor. Emlak vergilerinin 31 Mayıs'a kadar ödenmesi gerekiyor.