300 Bin TL'ye satılık kamu konutları! Milli Emlak 75 Bin TL peşinatla lojman satıyor!

Milli Emlak tarafından yayınlanan resmi ilana göre kamu konutları ihaleyle satışa çıkarıldı. Kamu konutları için 300 Bin TL’den başlayan fiyatlar belirlendi. Taksit imkanı da sunulan kamu konutları ev sahibi olmak isteyenler için önemli bir fiyat avantajı sağlıyor.
300 Bin TL'ye satılık kamu konutları! Milli Emlak 75 Bin TL peşinatla lojman satıyor!

Türkiye’de devlete ait olan kamu konutlarının vatandaşlara satışına devam ediliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olan Milli Emlak tarafından kamu konutları satışa çıkarılıyor. Kamu konutları için ihale duyuruları yayınlanırken ihaleye katılanlar taksitli ödeme imkanı ile kamu konutu satın alma hakkı elde ediyorlar.

Trabzon’un Yomra ilçesinde bulunan 7 adet kamu konutu Yomra Milli Emlak Şefliği tarafından satışa çıkarıldı. Bu kamu konutları için 25 Ekim 2022’de ihale düzenlenecek. Konutları satın almak isteyen vatandaşlar tekliflerini sunarak satın alma hakkı elde etmeye çalışabilecekler. En yüksek teklifin sahibi ise kamu konutunu satın almaya hak kazanacak.

MUHAMMEN BEDELLER AÇIKLANDI

Yomra Milli Emlak Şefliği tarafından satışa çıkarılan kamu konutları için muhammen bedeller açıklandı. Buna göre 7 adet kamu konutu içerisinde en düşük bedelli konut için 300 Bin TL, en yüksek bedelli konut için ise 350 Bin TL muhammen bedel açıklandı. İhaleye katılmak isteyenler ihale öncesinde muhammen bedellerin yüzde 10’una karşılık gelen geçici teminat bedellerini ödemek zorunda olacaklar. Bu bedeli ödemeyenlerin verecekleri ihale teklifleri değerlendirmeye alınmayacak.

300 Bin TL'ye satılık kamu konutları! Milli Emlak 75 Bin TL peşinatla lojman satıyor!

ÖDEME KOŞULLARI NASIL OLACAK?

Kamu konutlarının satışında şu anda konut içerisinde ikamet eden vatandaşlara öncelikli satın alma hakkı verilecek. Öncelikli alım hakkının kullanılmaması durumunda ise ilgili konut ihalede en yüksek teklifi veren ihale katılımcısına satılacak.

İhale sonucunda konutları satın alma hakkı elde eden vatandaşlar ihale bedelinin en az dörtte birini peşin ödeyecekler. Kalan tutar ise iki yıl içerisinde taksitler halinde kanuni faizi ile ödenebilecek. Ayrıca satış bedelinin yüzde 1’i kadar tutar döner sermaye işlem bedeli olarak ödenecek.

Dileyen ihale katılımcıları satın alacakları kamu konutunun ihale bedellerini konut kredisi kullanarak da ödeyebilecekler.

5 YIL EMLAK VERGİSİNDEN MUAF

Milli Emlak’tan satın alınabilecek olan bu kamu konutlarının yeni sahipleri tapu devir teslim tarihinden itibaren 5 yıl boyunca emlak vergisi ödemek zorunda olmayacaklar. Bu konutlar için 5 yıl boyunca emlak vergisi mükellefliği başlamayacak. Ayrıca bu satış işleminden dolayı düzenlenecek olan tüm belgeler vergi, resim ve harçtan muaf olacak.