Ayşe-Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi site sakinlerini suçladı!

Depremde yıkılan binalar arasında yer alan Ayşe-Mehmet Polat Sitesi en çok can kaybı yaşanan yerler arasında bulunuyordu. 6 bloklu sitenin 4 bloğu yıkılmıştı.
Ayşe-Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi site sakinlerini suçladı!

Ayşe-Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi site sakinlerini suçladı! Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 6 Şubat tarihli büyük deprem 10 ilde yıkıma neden olmuştu. 

Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Hatay ve Adıyaman'da büyük yıkım yaşanırken Gaziantep'te depremde en çok can kaybı yaşanan yerlerin arasında Ayşe-Mehmet Polat Sitesi de yer almıştı. 

AYŞE MEHMET POLAT SİTESİNİN MÜTEAHHİDİ GÖZALTINA ALINDI! 

Gaziantep’in Şehitkamil İlçesine Bağlı İbrahimli Mahallesinde yer alan 6 bloklu Polat sitesinin ne yazık ki depremde 4 bloğu yıkılmıştı. Yıkılan Ayşe-Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "taksirle ölüme sebebiyet verme" ve "imar kanununa muhalefet" suçlaması ile tutuklanmıştı. 

 Akay'ın vermiş olduğu ifadesinde "Site bloklarının zemin katı yani sadece kolonların olduğu, duvarların olmadığı bölüm o dönemin mevzuatına uygundu. Hatırladığım kadarıyla 1999 yılında sitenin bulunduğu bölgede kanalizasyon, su ve elektrik tesisatı bulunmamaktaydı. Dairelerde ikamet eden kişiler tarafından inşaat bitiminden sonra altyapı çalışması yapılmış. Bunun sitenin temeline zarar verebilecek nitelikte olduğu kanaatindeyim. Söz konusu sitede hiç ikamet etmedim. Siteyi yaptığımız tarihlerde herhangi bir inşaat işine başlamak için mühendis veya şantiye şefi olmasına gerek yoktu. Yaptığımız sitede inşaat çavuşu kimdi hatırlamıyorum" diyerek yıkıma bina sakinlerinin yapmış olduğu tadilatın neden olabileceğini iddia etti.