Bakan Şimşek’ten kamu lojmanları için yeni karar!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz bugün Türkiye’nin merakla beklediği Kamuda Tasarruf Paketi’nin detaylarını açıkladı. Paket içerisinde yer alan kamu lojmanları hakkında önemli bir açıklama yapıldı.
Bakan Şimşek’ten kamu lojmanları için yeni karar!

Kamuda çalışan tüm personeller için sunulan kamu lojmanları da bugün açıklanan Kamuda Tasarruf Tedbirleri paketi içerisinde yer aldı. Kamuda çalışan personeller için kamu lojmanlarının yeniden bir değerlendirme süreci içerisinde olacağını ifade eden Bakan Şimşek, lojmanlar için önemli açıklamalarda bulundu.

3 YIL BOYUNCA DURDURULACAK

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, kamu lojmanları için kiralama süreçleri hakkında canlı yayında bilgi verdi. Yeni binaların alınmayacağını ifade eden Şimşek, yeni bina alımının 3 yıl boyunca durdurulacağını açıkladı. Bunun yanı sıra lojmanlardaki kiralar için rayiç bedelin dikkate alınacağının da altını çizdi.

RAYİÇ BEDEL DİKKATE ALINACAK

İşte konuya ilişkin Bakan Şimşek’in yaptığı o açıklama:

“Yeni bina alımı ve yapımını 3 yıl süreyle durduruyoruz. Yeni bina kiralanmasına izin vermeyeceğiz, mevcut kiralamaları sonlandıracağız. Yeni lojman ve sosyal tesis alımı, yapımı ve kiralanmasını süresiz olarak kaldırıyoruz. Mevcut sosyal tesisleri ekonomiye kazandıracağız. Lojman kiralarını ve sosyal tesis ücretlerini rayiç bedelleri dikkate alarak gözden geçireceğiz”

2024 KAMU KONUT KİRA BEDELİ

Kamu konutlarında oturan ve oturacaklar 2024 kamu konut kira bedelini araştırıyor. Konuya ilişkin 31 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri yapılarda 5,66 TL, kalorifersiz konutlarda 8,85 TL ve kaloriferli konutlarda ise metre kare başına 11,61 TL kira bedeli alınacak. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda yakıt bedeli için şu ifadeler yer almıştı:

“Isı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmış konutlarda; birinci fıkradaki yakıt bedelinin üç katını geçmemek kaydıyla, bağımsız bölümün tüketimi oranında hesaplanan yakıt bedeli konutta oturanlardan tahsil edilir. Ancak kurum ve kuruluşlar, yakıt maliyetlerini dikkate alarak gerekli gördükleri takdirde bu bedelin üzerinde yakıt bedeli tahsil edebilir”

Kamu lojmanlarında oturacaklar için 5 yıl süre sınırı bulunuyor. 5 yılı dolduranlar konutlardan taşınıyor.