Bakan Şimşek’ten kirada yüzde 25 zam sınırı açıklaması geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, aslında son haftalarda piyasaların beklediği kirada yüzde 25 zam sınırına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıl uzatılan ve 2024 yılı içerisinde bitmesi beklenen kira zam sınırı kaldırılacak mı? İşte d
Bakan Şimşek’ten kirada yüzde 25 zam sınırı açıklaması geldi!

Kiracı ve ev sahipleri arasında uzun süredir devam eden kira problemine artık mahkemeler aracılık ediyor. Pek çok ev sahibi ve kiracı mahkemelik olmuş durumda. 2 yıl önce uygulamaya konulan yüzde 25 kira zam sınırının 1 Temmuz 2024 tarihinde kaldırılacağı belirtilmişti. Sürenin daralması ile birlikte kiracılar yüzde 25 zam sınırının kalkıp kalkmayacağını merak etmeye başladı.

Konuya ilişkin beklenen açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından geldi. Bakan Şimşek, yaptığı açıklamasında bir düzenleme yapılmaması halinde temmuzda kira zam sınırının kaldırılacağını belirtti. Peki, düzenleme yapılacak mı?

“BİR ÇALIŞMAMIZ YOK”

Bakan Şimşek, kira zam sınırı için yeni bir düzenlemenin çalışmaları arasında olmadığını ifade etti. Deprem yaralarının sarılmasıyla birlikte konutlarda destekleyici konut piyasasının oluşacağını ifade eden Şimşek şunları söyledi:

“Bunu uzatacak bir düzenleme yapmazsak temmuzda bu düzenleme ortadan kalkıyor. Şu anda böyle bir düzenleme yapmaya yönelik çalışmamız yok. Biz şuna inanıyoruz. Piyasada fiyatları arz ve talep belirlesin. Konut arzını artıracağız. Şu anda zor bir dönemden geçiyoruz konut piyasası olarak. Depreme odaklanmış durumdayız. Sosyal kesimlere yönelik konut arzını artıracak destekleyici tedbirleri program başarılı oldukça, deprem yaraları sarıldıkça oraya doğru odaklanacağız. Önümüzdeki yıl piyasa şartları daha destekleyici olacak biz konut arzını güçlü bir şekilde destekleyeceğiz”

KİRADA ZAM SINIRI NE ZAMAN KALKIYOR?

Aktarılan haberin detaylarına göre kirada yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren kalkıyor. Buna göre kiradaki zam oranı TÜİK’in açıkladığı oranlara göre belirlenecek. Bu durum kiracı ve ev sahiplerine nasıl yansıyacağı merak konusu oldu.