Biçimsiz Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Mutfak her evin vazgeçilmez mekanlarından biridir. Ev halkının temel ihtiyacı olan beslenme ihtiyacından doğmuş bir mekandır. En küçük evlerde bile mutfak bulunmakta, ev hanımlarının çalışma ofisi gibi bir işleve de sahip olmaktadır.
Biçimsiz Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Mutfak her evin vazgeçilmez mekanlarından biridir. Ev halkının temel ihtiyacı olan beslenme ihtiyacından doğmuş bir mekandır. En küçük evlerde bile mutfak bulunmakta, ev hanımlarının çalışma ofisi gibi bir işleve de sahip olmaktadır.

Yöresel bir geleneğe göre bir evin temiz olup-olmadığı mutfaktan anlaşılabilmektedir, ev halkının titizliği mutfağa yansımalıdır. Hayatımızda böyle bir yere sahip olan mutfaklar son yıllarda dekorasyon açısından da üzerinde çalışılan bir mekan haline gelmiştir; ancak bazı mutfak tasarımları fiziki koşullar nedeniyle küçük ve biçimsiz olabilmekte ve dekorasyon için elverişli olmamaktadır.



Bu nedenle biçimsiz mutfak dekor ederken emlak365.com olarak sizlere önerimiz;



Öncelikle mutfağınız biçimsiz ve küçükse, gereksiz ve kullanmadığınız eşyalardan kurtulun, olabildiğince beyaz renk kullanarak beyaz eşyalarınızla uyum yakalayın. Farklı raf modelleri kullanın ve mutfağınızın köşelerini değerlendirin.



Biçimsiz mutfaklarda olabildiğince açık raflı mutfak dolapları kullanın, dolap içlerini renkli kağıtlarla kaplayın.



Mutfağınızda abajur, renkli mumluklar, küçük tablolar ve çiçekler kullanarak biçimsiz mutfaktaki havayı değiştirin.



Tezgah seçiminiz tekerlekli tezgah olmalıdır çünkü tekerlekli tezgahlar hem ortama uyum sağlama hem de şıklık açısından dekoratif ürünlerdir.



Mutfağa bağlı küçük balkonları mutfağınıza dahil edin ve kahvaltı köşesi oluşturun. Kahvaltı masanızı pencereye yakın tutun, bu sabahları aydınlık ve dinç bir kahvaltı sunacaktır.



Mutfağın biçimine göre fazla derin dolaplar yerine zarif fazla derin olmayan dolaplar kullanın. Dolaplarınızın mutfağın fiziki özelliklerine uyum sağladığından emin olun.



Mutfak dolaplarında girinti ve çıkıntıyı en az seviyede tutmak için bir marangozdan yardım alın.



Depolama ihtiyacınızı karşılmak için tavana kadar dolaplar yaptırın. Bu dolapları mevsimlik olarak yerleştirin. Kullanmadığınız eşyaları dolabın en üst kısmına koyun.



Olabildiğince mutfağınızı U veya L şeklinde planlayın.



Biçimsiz mutfaklarda daha çok beyaz ve beyaza yakın açık renkler kullanın çünkü bu renkler beyaz eşyalarınızla uyumlu olacağından içerdeki alan gizlenmiş olacaktır.



Tezgahınızın devamı olarak bir kahvaltı masası kullanın, bu alandan faydalanma oranını arttıracaktır.



Boş duvarları kullanmaya çalışın, mesela boş duvarlarınızda çelik standlar kullanın.



Mutfak raflarınızda daha ilgi çekici ve şık eşyalarınızı sergileyin.



Bütün bunları yaparken kendi zevkinizi asla es geçmeyin...