Ev sahipleri için bakanlık düğmeye bastı! Bunu yapan ev sahiplerine 5 sene hapis cezası var

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı için çok önemli bir uyarı yapıldı. Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen deprem sonrasında milyonlarca kişi evsiz kalmıştı.
Ev sahipleri için bakanlık düğmeye bastı! Bunu yapan ev sahiplerine 5 sene hapis cezası var

Ev sahipleri için bakanlık düğmeye bastı! Bunu yapan ev sahiplerine 5 sene hapis cezası var - Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük deprem felaketi 11 ilde büyük yıkıma neden olurken OHAL ilan edilen deprem bölgesinden büyük göç yaşanmıştı. 

Hem depremin yarattığı büyük yıkım ve bazı illerde hiç sağlam bina kalmaması hem de deprem fırtınasının devam etmesi ve sürekli olarak yeni depremlerin yaşanması göç dalgasının artmasına neden olmuştu. Depremzedelerin göç ettiği illerde tam bir dayanışma havası eserken ne yazık ki bazı fırsatçılar da devreye girmiş ve hem satılık hem de kiralık ev fiyatlarına rekor zamlar yapılmıştı. 

KİRAYA FAHİŞ ZAM YAPAN FIRSATÇILAR SADECE PARA CEZASI ALMAYACAK! 

Ticaret Bakanlığı gelen şikayetlerin artması üzerine deprem fırsatçılarını en ağır şekilde cezalandırmak adına çalışmalara başladı. Depremin 13 milyon kişi etkilediği tahmin edilirken bunlardan en az 5 milyon kişinin göç ettiği açıklanmıştı. 

Deprem nedeni ile göç eden kişilerin taşındıkları il ve ilçelerde kiralık ev fiyatlarına fahiş zamlar yapıldığı açıklanırken bazı illerde kiralara en az yüzde 50 civarında zam geldiği belirtiliyordu. Konu hakkında açıklama yapan emlak uzmanları yapılan zamlara isyan ederken Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Bakanlık tarafından yapılan incelemede fahiş zam yapan kişilere ilişkin şikayetlerin tek tek incelendiği belirtildi. Bakanlık tarafından para cezasına ek olarak hapis cezası da öngören bir düzenlemenin yapıldığı gündeme bomba gibi düştü. 

 Adalet Bakanlığı, deprem ve salgın dönemlerinde ürün fiyatı ve kirada fahiş artış yapanlara 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ön gören yasa için teknik çalışma başlattı. Yasa onaylandığında fahiş zam yapan ev sahiplerine 5 sene hapis cezası verilecek.