İzmir'de uygun fiyatla satılık kamu konutları! Yüzde 25'i peşin kalanı taksitle ödenecek!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 22 adet kamu konutu ihale ile satışa çıkartıldı. İzmir’de satışa çıkarılan kamu konutları hangi şartlarla satılacaklar? Kamu konutları için ne kadar fiyat belirlendi?
İzmir'de uygun fiyatla satılık kamu konutları! Yüzde 25'i peşin kalanı taksitle ödenecek!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü resmi bir ilan yayınlayarak kamu konutlarının satışa çıkarıldığını duyurdu. İzmir’in Konak ilçesinde Göztepe Mahallesi’nde bulunan kamu konutları belirlenen tahmin satış bedelleri üzerinden satışa sunuldu. İhale yoluyla satılacak olan kamu konutlarının sayısının 22 olduğu açıklandı.

KAMU KONUTLARI İÇİN NE KADAR FİYAT BELİRLENDİ?

Kamu konutları için İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından tahmini satış fiyatları belirlenerek açıklandı. Satışa çıkarılan 22 kamu konutu içerisinde en düşük fiyatlı konut 1.195.632 TL olurken en yüksek fiyatlı konut için belirlenen tutar ise 1.793.448 TL oldu. Bu konutları satın almak için ihalelere katılarak teklifte bulunmak isteyecekler tahmini satış bedelinin yüzde 10’una karşılık gelen geçici teminat bedellerini ödemeleri gerekecek.

İzmir'de uygun fiyatla satılık kamu konutları! Yüzde 25'i peşin kalanı taksitle ödenecek!

KAMU KONUTU SATIŞ İHALELERİ NE ZAMAN?

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılacak olan kamu konutu satış ihaleleri ile alakalı olarak bilgiler de paylaşıldı. Buna göre ihaleler 13 Ekim, 14 Ekim ve 17 Ekim tarihlerinde yapılacak. Konutların her biri ayrı ayrı ihaleler düzenlenerek satılacak. İhaleler İzmir Anadolu Caddesi’nde bulunan İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Ana Hizmet Binasının giriş katında bulunan ihale salonunda ihale komisyonu huzurunda gerçekleştirilecek.

ÖNCELİKLİ ALIM HAKKI VAR!

Kamu konutlarının tamamının şu anda dolu olmasından dolayı bu konutlarda oturanların öncelikli alım hakkı bulunuyor. Bu hakka sahip olanlar talep etmeleri halinde konutları ihaleye katılmadan tahmini satış bedeli üzerinden satın alabilecekler. Böyle bir durumda kamu konutunun satışı için ihale yapılmayacak ve gelen teklifler de değerlendirmeye alınmayacak.

HANGİ KOŞULLARDA ÖDEME YAPILABİLECEK?

İhaleye katılarak veya öncelikli alım hakkını kullanarak konutları satın almak isteyenlere ödeme konusunda iki seçenek sunuluyor. Buna göre ilk seçeneğe göre konut bedeli peşin ödenecek. Bir diğer seçenek ise yüzde 25 peşin geri kalanı 2 yılda taksitlerle beraber kanuni faizi ile ödemek olacak. Ayrıca bu konutlar için yetkili kredi kuruluşlarından konut kredisi kullanılarak da alım yapılabilecek.

EMLAK VERGİSİNDEN 5 YIL MUAFİYET

Satılacak olan kamu konutlarının bazı imkanları bulunuyor. Buna göre bu konutlar 5 yıl boyunca emlak vergisinden muaf olacak. Ayrıca bu satış işleminde düzenlenen belgeler, vergi, resim ve harçtan muaf olacak. Konutları satın alanlar bu ödemeleri de yapmak zorunda kalmayacaklar.