Yazlık ilçelerden kırsala tayin talebi arttı kiralardaki rekor artış ile tersine göç başladı

Ev kiraları ve konut fiyatlarında yaşanan artış memurları da mağdur etti. Ev kiralarının 10 bin liraya dayandığı Çeşme, Bodrum, Marmaris, Alanya, Lara gibi yazlık bölgelerden şarka tayin isteyen memurların sayısı arttı.
Yazlık ilçelerden kırsala tayin talebi arttı kiralardaki rekor artış ile tersine göç başladı

Konut fiyatlarında yaşanan artık kiralara da yansımaya devam ederken TOKİ 250 bin sosyal konut projesinin açıklanması ile fiyatlarda hafif bir düşüş yaşanmıştı. Tam fiyatların düşmeye başladığı dönemde bir kere daha Ukrayna ve Rusya'dan yoğun göç yaşanması, bir yandan da Avrupa ülkelerinden kış sezonu için turistlerin gelmesi ile fiyatlarda yükseliş başladı. 

Rusya'nın doğalgaz vanalarını kapatması ile gazsız kalan Almanlar başta olmak üzere pek çok ülkeden Türkiye'ye kış turizmi başlarken bu da özellikle de turistik bölgelerde olmak üzere kiralık ev fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesine neden oldu. Özellikle de Antalya, Muğla ve İzmir'de ev kiralarına rekor zamlar geldi. 

MEMURLAR ŞARK GÖREVİNİ ARTIK KENDİSİ İSTİYOR! 

Eskiden memurların istemedikleri şark görevlerini artık kendilerinin talep ettikleri belirtilirken yükselen konut fiyatları ve ev kiraları nedeni ile memurların artık maaşlarının kiraya gittiği iddia edildi. Antalya, Muğla ve İzmir'de yazlık ilçelerde ev kiralarının 10 bin liraya ulaştığı belirtilirken konu hakkında bir son dakika açıklaması da Polisin Sesi Platformu Sözcüsü Faruk Sezer tarafından yapıldı. 

Sezer yaptığı açıklamasında "1980'li yıllarda polislere maaşlarına ek olarak kira yardımı ödenirdi. Biz seneler önce bunun artırılması için mücadele verirken 2004 yılında çıkan bir düzenlemeyle bunu tümden kaldırdılar. Bunun acilen geri getirilmesi gerekmektedir. Bir başka çözüm olarak ise büyükşehirlerde ve yazlık yerlerde görev yapan polislerimiz için şehir tazminatı uygulamasına geçilmeli ve maaşlarına ek ödeme yapılmalı" diyerek kira yardımı talep etti. Memurlar için artık Anadolu'da görev yapmanın daha cazip hale geldiği ve bu nedenle tayinlerin bu yönde arttığı belirtiliyor.