1,29 faiz, 120 ay vade! Halkbank'tan 250.000 TL ikinci el konut kredisi!

Konut kredisi çekerek ev sahibi olmak isteyenlere Halkbank tarafından ikinci el konut kredisi kampanyası ile destek sağlanıyor. 250.000 TL tutarlı 120 ay vadeli ikinci el konut kredisinin maliyeti açıklandı.
1,29 faiz, 120 ay vade! Halkbank'tan 250.000 TL ikinci el konut kredisi!

Türkiye’de ev sahibi olmak isteyenler sürekli artan fiyatlardan dolayı zor durumda kalabiliyorlar. Hiç evi olmayan vatandaşlar fiyatların daha da yükselmesinden endişe ederek bir an önce ev satın almak istiyorlar. Ancak sıfır konut alınmak istenmesi durumunda talep edilen fiyatlar çoğu vatandaşın ödeme gücünün çok ötesinde bulunuyor. Vatandaşlar ev satın alabilmek için bulabilirlerse uygun fiyatlı ikinci el evlerden yana tercihlerini kullanıyorlar.

İKİNCİ EL EVLERE KONUT KREDİSİ!

İkinci el konutlar için kredi kampanyası beklentisi henüz karşılanmadı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı iş birliğinde ikinci el konutlar için özel bir kredi kampanyası düzenleneceği bakanlar seviyesinde açıklanmıştı. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen bu açıklamalar unutuldu ve herhangi bir gelişme de olmadı. Devletin ikinci el konut kredisi kampanyasını beklemek yerine vatandaşlar mevcut imkanlarla yollarına devam etmek istiyorlar.

İkinci el konutlar için bankalar geniş kredi imkanları sağlamıyorlar. Özel bankaların konut kredisi faizleri kredi çekmeyi teşvik edecek seviyenin çok ötesine geçti. Vatandaşların bu maliyetlerle özel bankalardan konut kredisi kullanmasına imkan bulunmuyor. Kamu bankaları şu anda konut kredileri için tek seçenek haline geldiler. Kamu bankalarında da vatandaşlar istedikleri gibi konut kredisi çekemiyorlar.

İkinci el konutlar için Halkbank tarafından konut kredisi imkanı sağlanıyor. Ancak onun da bir kredi üst limiti uygulaması bulunuyor. Halkbank bu durumu yazılı olarak açıklamamış olsa da müşteriler ikinci el konut kredisi için başvuru yaptıklarında en fazla 250.00 TL ile 300.000 TL limitlerinde kredi taleplerine onay çıktığını görüyorlar. Müşteriler daha yüksek limitli krediler talep etseler de en fazla bu tutarlarda konut kredisi imkanı sağlanabiliyor.

250.000 TL İKİNCİ EL KONUT KREDİSİ AYLIK TAKSİTİ KAÇ TL?

halkbank-ikinci-el-konut-kredisi.jpg

Halkbank’tan ikinci el konut kredisi çekmek için başvuru yapanlar aylık yüzde 1,29 oranında faiz ile karşılaşıyorlar. 120 ay vadeli 250.000 TL ikinci el konut kredisinin aylık taksiti 4.107 TL oluyor. Bu krediyi kullanan müşterilerin 10 yıllık vade süresinde karşılamaları gereken toplam maliyet ise 492.860 TL oluyor.