500 Bin TL konut kredisi veriliyor! İş Bankası aylık taksit tutarını açıkladı!

Ev sahibi olmak için finansman desteğine ihtiyaç duyanlar konut kredisi maliyetlerini araştırıyorlar. İş Bankası tarafından müşterilere 500 Bin TL konut kredisi verileceği açıklanırken kredi maliyetleri de belli oldu.
500 Bin TL konut kredisi veriliyor! İş Bankası aylık taksit tutarını açıkladı!

Türkiye'de ev sahibi olmak için imkanlarını zorlayanlar yine de bir ev satın almaya yetecek parayı bir araya getiremiyorlar. Bu durumda bankaların konut kredisi kampanyaları çok daha önemli hale geliyorlar. İş Bankası da müşterilere konut kredisi verileceğini açıkladı. Kullanılacak olan konut kredisinin maliyetleri ilan edilirken ev sahibi olmak isteyenler hesaplarını yapmaya başladılar. 

İŞ BANKASI'NDAN KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

İş Bankası oldukça kapsamlı bir konut kredisi kampanyası açıkladı. Bu kampanya kapsamında müşteriler ev finansmanı elde edebildikleri gibi oldukça esnek bir şekilde geri ödeme yapma imkanı bulabiliyorlar. Bu imkanlar ile bir konut satın almak oldukça kolay bir hale gelebilirler çoğu kişi kampanyanın ayrıntılarını merak ediyor. 

İş Bankası'ndan konut kredisi çeken müşterilere banka tarafından 6 ay erteleme gibi bir imkan veriliyor. Bu 6 ay ertelemenin kullanılması durumunda müşteriler kredi çektikten sonra 6 ay boyunca bankaya herhangi bir ödeme yapmıyorlar. 6 ay sonra ise kredi taksitlerini ödemeye başlıyorlar. 6 ay erteleme imkanının hangi koşullarda verileceği konusunda ise İş Bankası konut kredisi talep eden müşterileri bilgilendiriyor ve tercihi yapmaları isteniyor. 

İş Bankası'nın sağladığı bir imkan da balon ödeme oluyor. Belirli tarihlerde balon ödeme yapmayı taahhüt eden müşteriler konut kredisi taksit tutarlarını düşürme imkanı buluyorlar. Hangi tarihlerde ne kadar ödeme yapılacağı konusunda tercih tamamen müşteriye bırakılıyor. Bu tercihe göre konut kredisi hesaplaması ayrıca yapılıyor. 

Konut kredisi çekmek için İş Bankası'na başvuru yapanlar kredi vadesini 120 aya kadar tercih edebiliyorlar. 10 yıla yayılan kredi taksitlerini ödemek müşteriler için daha makul oluyor. Daha kısa vadelerde ödenmesi gereken faiz maliyeti daha düşük olsa da taksit tutarları daha yüksek olarak belirleniyor. 

500 BİN TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

500 Bin TL konut kredisi veriliyor! İş Bankası aylık taksit tutarını açıkladı!

İş Bankası'ndan 120 ay vadeli 500 Bin TL konut kredisi çekmek isteyenlerin kredi hesaplamaları aylık yüzde 1,98 faizle yapılıyor. Bu durumda ödenmesi gereken aylık taksit 10.940 TL oluyor.