Altın ve dolar için alım fırsatı açıklaması! Tunç Şatıroğlu fiyat tahminlerini duyurdu!

ABD’de enflasyon verilerinin açıklanacağı bu hafta piyasalardaki beklentiler merak konusu oluyor. Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu dolar kuru ve altın fiyatları hakkındaki beklentilerini açıkladı.
Altın ve dolar için alım fırsatı açıklaması! Tunç Şatıroğlu fiyat tahminlerini duyurdu!

Dünya piyasaları ABD’de Ağustos ayı enflasyon verilerine kilitlenmiş durumda. FED’in Eylül ayında alacağı faiz kararında etkili olacak olan enflasyon verileri tüm piyasalar için belirleyici olacak. Bu hafta açıklanacak olan enflasyon rakamlarında gerileme olması durumunda FED’in faiz artırımı kararında radikal değişimler olabilecek. Beklentilerin üzerinde gelecek olan enflasyon verisi ise faiz artırımında şiddeti yükseltebilecek. Bundan dolayı piyasalar kendilerine yön tayin edebilmek için bu kritik veriyi bekliyor.

ABD enflasyonunun belli olacağı hafta için ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu yeni finansal analizini sosyal medya hesabından yayınladı. Dolar kurundaki son gelişmeleri yorumlayan ünlü ekonomist altın piyasasındaki beklentilerini de ilan etti. Dolar kurunda yükseliş olacak mı? Altın yatırımı için şu anda doğru zaman mı?

DOLAR ALIM FIRSATI VERİYOR!

Dolar kurunda yükseliş beklentisinin sabit olduğunu ifade eden Tunç Şatıroğlu, “Bugün dolar kurunda çok küçük bir düşüş var ama herhangi bir anlam ifade etmiyor. Düşüşler alım fırsatıdır. Politika faizinde yükselişler oluncaya kadar dolar kurundaki tüm düşüşler alım fırsatı olmaya devam edecektir. Reel anlamda TÜFE’ye göre değil de ÜFE’ye göre bakarsanız TL dolar karşısında değerlenmiş gözüküyor. Yani dolar baskılanmış ve bu baskıların sonrasında dolar kurunun yükselmesini beklemek olağan bir beklentidir. Düşüşler alım fırsatıdır yorumumu tekrarlıyorum.” dedi.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİR Mİ?

Altın fiyatlarına dair de yorumunu yapan Tunç Şatıroğlu ons altın için, “Geçtiğimiz hafta altın alınmasını söylemiştim. Bu hafta için enflasyon rakamlarına dikkat çekmiştim. Ons altın bu hafta yükselmeye başladı. 1.735 doların üzerinde kapanışlar geldiğinde ons altın yükselmeye devam edecektir. Bu hafta da alım için geç kalınmış değil. Altın alanlar yine kazançlı çıkabilirler.” açıklamasını yaptı.

GRAM ALTIN BU SEVİYEDE KALMAZ

Gram altın için de yorum yapan Tunç Şatıroğlu, “Aslında altın ve dolar ile alakalı yükseliş beklentimi açıklayınca gram altın için de beklentiyi ifade etmiş olduk. Hem dolar tarafından hem de ons altın tarafından yükselişler gram altında fiyat yükselişi olacaktır. Gram altın için de alım fırsatı var diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ilgili uzmanın bireysel yorumlarıdır. Bu yorumlardan hareketle yatırım kararı almak size kazanç garantisi vermez. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.