Altın yatırımcıları dikkat, dev operasyon! İslam Memiş rekor fiyatlar için tarih verdi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altında rekor tarihini açıkladı. Altın fiyatları ne zaman rekor seviyeye çıkacak? Ons ve gram altında fiyat tahminleri neler?
Altın yatırımcıları dikkat, dev operasyon! İslam Memiş rekor fiyatlar için tarih verdi!

Türkiye’de altın piyasasına hakim isimlerin başında gelen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş önemli değerlendirmelerde bulundu. Altın fiyatlarındaki yatay seyrin aldatıcı olmaması gerektiğini söyleyen İslam Memiş bazı oyun kurucuların düşükten altın topladıklarını iddia etti. Altın fiyatlarında beklenen yükselişin henüz gerçekleşmediğini söyleyen İslam Memiş rekor tahminini de açıkladı.

ALTIN PUSLU HAVALARI SEVER

Altın yatırımı yapanlara sakın satmayın uyarısı yapan İslam Memiş, “Ben bunu kolay kolay söylemem. Yatırım tavsiyesi değil ama altını olan elinde tutsun ve sakın satmasın. Kasım ayında altın fiyatlarında patlama olacak. FED’in para politikası nedeniyle altın fiyatları geriledi. Ancak bir haftalık süreçte 100 dolarlık kazanç elde eden ons altının gücünü fark etmeliyiz. Puslu havaların yatarım aracı olan altın bu puslu havada rekora gitmiyorsa baskılandığı içindir.” dedi.

ALTINDA OPERASYON BÜYÜK!

Altın piyasasında çok büyük bir operasyon yapıldığını söyleyen İslam Memiş, “Altın piyasası sürekli operasyonlara maruz kalıyor. Ancak bu sefer operasyonun boyutu çok büyük. Altın fiyatlarını baskılayıp düşürüyorlar ve aşağıdan topluyorlar. Onlar da biliyor yarın ne kadar çok kazançlı çıkacaklarını.” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜK YATIRIMCI SABIRLI OLACAK

Altın fiyatlarındaki düşüşlerin panik nedeni olmaması gerektiğini belirten İslam Memiş, “Altın fiyatları biraz düşünce küçük yatırımcı elimdekinden de olmayayım diyerek satış yapıyor. Bu çok yanlış. Büyük oyuncular altın toplarken küçük yatırımcı bekleyecek, sabırlı olacak. Elindekini bu operasyonda avcılara kaptırmayacak. Hatta imkanı varsa yeni altın alımı yapacak. Film sona erdiğinde bu şekilde kazançlı tarafta olabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

ALTIN PİYASASINDA REKOR DÖNEMİ GELİYOR

Altın piyasasında adım adım rekor dönemine yaklaşıldığını söyleyen İslam Memiş, “Altın piyasası için aslında görüntü çok net. Dünyayı takip etmeniz gerekir. Avrupa resesyona girdi artık. Yukarıya gidin Ukrayna’da savaş var. Diğer tarafta Kuzey Kore ile Güney Kore sık sık karşı karşıya geliyor. Çin ile Tayvan gerilimi var. ABD ekonomisi enflasyon ile mücadele ediyor. Böyle bir ortam altın piyasasının en çok sevdiği ortamlardır. Bugün eğer ons altın 2.000 dolar üzerine çıkmamışsa oyun kurucular istemediği için yükselmemiştir.” dedi.

ONS VE GREM ALTIN BEKLENTİLERİ!

Ons ve gram altın için fiyat beklentilerini açıklayan İslam Memiş, “Ons altın için yıl sonunda 2.000 dolar üzeri hedefim ile gram altında 1.450 TL hedefimin arkasında durmaya devam ediyorum. Bunu bir adım öteye taşıyorum. 2023 yılının ilk çeyreğinde altın fiyatlarında rekor seviyelerini göreceğiz. Ons altın 2.200 dolara doğru, gram altın da 1.750 TL’ye doğru hareket edecektir.” ifadelerini kullandı.

Altın piyasasında dair en son yorum ve gelişmelerden ilk olarak haberdar olmak istiyorsanız mobil uygulamalarımızı yükleyebilirsiniz:

ANDROİD İÇİN TIKLAYINIZ

APPLE İÇİN TIKLAYINIZ

Not: Haberimizde yer alan bilgi ve yorumlar yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapılırken bunların dikkate alınmasından Emlak365 sorumluluk kabul etmez. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.