Arabası olanlar dikkat kış öncesi bunu yaptırmayanlar 35 bin TL ödüyor

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Milyonlarca araç sahibine son dakika uyarısı geldi kış öncesi herkesin yaptırması istendi. Yaptırmayanlar 35 bin TL ödüyor!!!
Arabası olanlar dikkat kış öncesi bunu yaptırmayanlar 35 bin TL ödüyor

Araç sahiplerine son derece önemli bir uyarı geldi. Meteoroloji uzmanları bu sene son yılların en soğuk ve çetin kışlarından birinin yaşanacağı yönünde uyarılar yapmaya devam ederken araç sahiplerine de bakım uyarısı geldi. Yükselen maliyetler nedeni ile araç sahipleri bu sene kış bakımlarını ertelemeyi tercih ederken İstanbul Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Metin Bakacak bu tercihin çok daha pahalıya patlayacağını duyurdu. 

Arabası olan milyonları uyaran Bakacak, araçların kış bakımlarının büyük öneme sahip olduğunu belirterek bu bakımı yaptırmayan kişilerin kışa hazırlıksız girmeleri durumunda oluşacak arızalarda ceplerinden çok daha fazla para çıkacağı konusunda uyardı. Aracın ömrünü uzatmak ve daha uzun süre arıza sorunu ile karşılaşmamak isteyen kişilerin araç bakımlarını düzenli olarak yaptırmaları gerekiyor. 

ARAÇ BAKIMI NE ZAMAN YAPILMALI, ARABASI OLANLAR İÇİN KIŞ BAKIMI HANGİ TARİHTE?

Milyonlarca araç sahibine kritik uyarıda bulanan Bakacak "Periyodik kış bakımlarının her yıl yapılması gerekiyor. Kış başlamadan önce araba sahiplerinin gelip kontrollerini yaptırması çok önemli. Araçların kış bakımları genellikle 11. ay itibarıyla başlıyor. Yoğunluk olmaması için vatandaşların daha erken gelip bakımlarını yaptırmalarını öneriyoruz. Böylece zamandan tasarruf etmiş olup, arabalarını günübirlik servise bırakıp tekrar teslim alabilirler" diyerek kış bakımı için en uygun zamanın Kasım ayının hemen öncesi olduğunu dile getirdi. 

Arabası olanlar dikkat kış öncesi bunu yaptırmayanlar 35 bin TL ödüyor

ARAÇLAR İÇİN BAKIM ÜCRETİ NE KADAR, KIŞ BAKIMI FİYATI EN UCUZ KAÇ TL TUTAR?

Arabası olan kişiler için kış bakımı için fiyat aralıklarına değinen Bakacak ödenecek rakamın bakıma giren aracın model ve yaşına göre değiştiğini söyledi. Yeni model araçlarda bakım ücreti yükselirken aracın yaşı yükseldikçe bakım ücreti düşüyor. Ortalama bir fiyat verilmesi gerekirse yeni araçlarda kış bakımı ücreti 3 bin lira olarak hesaplanırken eski model araçlarda ise bu fiyat bin 500 liraya kadar düşebiliyor. 

Kış bakımının yaptırılmaması durumunda ise aracın motorunda arıza riski yükselirken olası bir arızada araç sahibinin cebinden çıkacak olan tutar ise 35 bin liraya kadar çıkıyor. Araçların periyodik bakımı kadar antifiriz kullanımı da kış mevsiminde hayati bir öneme sahip bulunuyor.