Asgari ücretlilere kredi muslukları açıldı! Halkbank 25 Bin TL ihtiyaç kredisi veriyor!

Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaş için Halkbank özel bir ihtiyaç kredisi kampanyası duyurusu yaptı. Bu kampanyaya göre asgari ücretlilere Halkbank düşük faizle ihtiyaç kredisi veriyor. 25 Bin TL ihtiyaç kredisi için belirlenen taksitler açıklandı.
Asgari ücretlilere kredi muslukları açıldı! Halkbank 25 Bin TL ihtiyaç kredisi veriyor!

Türkiye’de asgari ücretlilerin bankalardan kredi çekmeleri oldukça zor oluyor. Hatta çoğu banka asgari ücretli müşterilerinin kredi başvurularını direkt olarak reddediyorlar. Buna karşın devlet bankası Halkbank tarafından asgari ücretlilere büyük bir sürpriz yapıldı. Buna göre asgari ücretli çalışanlar Halkbank’a başvuru yapmaları halinde uygun faizle ihtiyaç kredisi kullanabilecekler.

ASGARİ ÜCRETLİLERE ÖZEL KREDİ KAMPANYASI

Ekonomik açıdan oldukça zor bir süreçten geçen asgari ücretli çalışanlar ailelerinin geçimlerini sağlamada büyük bir zorluk yaşıyorlar. Bütçeleri sarsılan asgari ücretliler ek finansman ihtiyaçlarında zirve noktayı gördüler. Bütçelerini devam ettirebilmek için ekstra para ihtiyacı hisseden asgari ücretlilere Halkbank nakit desteği veriyor. Açıklanan kredi kampanyasına göre asgari ücretliler başvuruda bulunarak ihtiyaç kredisi çekebiliyorlar.

AYLIK YÜZDE 1,79 FAİZ

Bankaların ihtiyaç kredisi faizleri oldukça yükseldi. Bundan dolayı vatandaşlar kredi çekerken çok kararsız kalıyorlar. Kullandıkları kredilerde ağır bir faiz maliyetinin altına girmek istemeyenler oldukça seçici oluyorlar. Halkbank’ın asgari ücretliler için açıkladığı kampanyada ise aylık yüzde 1,79 oranlı faiz ile ihtiyaç kredisi veriliyor. Makul bulunan bu faiz oranı çoğu vatandaş için avantaj olarak değerlendiriliyor.

36 AY VADE İLE ÇEKİLEBİLİYOR

Asgari ücretlilerin talep ettikleri kredi limitleri genelde çok yüksek olmuyor. Maaşları ile ödeyebilecekleri taksitleri olan ihtiyaç kredilerini çekmek isteyen asgari ücretliler çoğunlukla 25 Bin TL ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunuyorlar. Bu ihtiyaç kredisi Halkbank tarafından 36 ay vade ile veriliyor. Bu şekilde kredi taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebilecekleri seviyelere çekiliyor.

25 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ TAKSİT TABLOSU

Halkbank’tan 25 Bin TL ihtiyaç kredisi çekmek isteyenler aylık kaç TL taksit ödeyeceklerini merak ediyorlar. Yayınlanan taksit hesaplama tablolarına göre 36 ay vadeli 25 Bin TL ihtiyaç kredisi için müşteriler bankaya 3 yıl boyunca her ay 1.018 TL kredi taksiti ödüyorlar. Günü gününe ödeme yapılması halinde müşteriler bu ihtiyaç kredisi için herhangi bir ek ödeme yapmıyorlar.