Asgari ücretlileri heyecanlandıran zam tahmini! Asgari ücretin kaç TL olacağını açıkladı!

Asgari ücret zammı ile alakalı olarak görüş bildiren ekonomist Selçuk Geçer önemli değerlendirmelerde bulundu. Yüksek enflasyon ve yaklaşan seçime dikkat çeken Selçuk Geçer asgari ücretin en az kaç TL olacağına dair beklentisini açıkladı.
Asgari ücretlileri heyecanlandıran zam tahmini! Asgari ücretin kaç TL olacağını açıkladı!

Türkiye’de milyonlarca vatandaş asgari ücrete yapılacak olan zamma dair büyük bir beklenti içerisine girdiler. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücret için çok yüksek bir zammı işaret etmesi ile beklentiler yükseldi. Bu konuda çeşitli değerlendirmeler yapılırken son olarak ekonomist Selçuk geçer, asgari ücrete ne kadar zam yapılacağına dair öngörüsünü açıkladı.

10 BİN TL’NİN ALTIN ASGARİ ÜCRET AÇIKLANMAZ!

Asgari ücret zammına dair düşüncelerini ifade eden Selçuk Geçer, “Enflasyonun önümüzdeki aylarda da yükseleceğine inanıyorum. Gıda enflasyonuna bakıyorsunuz yükselmeye devam ediyor. Kış aylarına gidiyoruz ve enflasyon çıkacak. Türk-İş 7.425 TL’nin açlık sınırı olduğunu açıkladı. Bugünlerde bir asgari ücret zammı tartışması yapılıyor. 7.000 TL olacak diyen var, 8.000 TL olacak diyen var. Bunlara gülüyorum gerçekten. Büyük bir açlık sınırı varken , önümüzde bir de seçim varken siyasi kaygıları olan bir iktidar asla ve asla 10 Bin TL’nin altında bir asgari ücret belirlemesi yapmaz.” dedi.

Asgari ücretlileri heyecanlandıran zam tahmini! Asgari ücretin kaç TL olacağını açıkladı!

EN AZ YÜZDE YÜZ ZAM!

Asgari ücretin kaç TL olabileceğini söyleyen Selçuk Geçer, “Enflasyon yüzde 85 ise ve yüzde 90’ların üzerine doğru emin adımlarla ilerliyorsa bana göre en az yüzde 100’lük bir asgari ücret artışı yapılacaktır. O da asgari ücretin 11.000 TL olması demektir. 11.000 TL’lik bir asgari ücret olursa herkes işçi çıkartır denilebilir. Evet bir kesim personelini çıkartmak zorunda kalabilir ama çok büyük bir kesim de çıkartmayacaktır. İşlerin devam etmesi için o personellerin çalışması gerekecek. İşveren asgari ücret zammı oldu diye iş yerini mi kapacak? Zaten bir yığın kayıt dışı personel çalıştırıyor. Kayıtlı elemanını da 11.000 TL’den fonlamaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

EYT TAKIR TAKIR GELECEK!

Memur e emekli maaşları ile EYT düzenlemesine de değinen Selçuk Geçer, “Asgari ücretten alınan verginin alınmaması ki bunu doğru buluyorum asgari ücret zammını biraz olsun karşılayacaktır. Dolayısıyla bana göre asgari ücret en az 10.000 TL ile 11.000 TL arasında olacaktır. Emekli ve memur maaş zammı da buna göre yapılacak. Ardından da takır takır EYT gelecek.” şeklinde konuştu.