Başvuranlara 2.088 TL aylık bağlanıyor! Vakıflar Genel Müdürlüğü şartları açıkladı!

İhtiyaç sahibi vatandaşlara Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aylık sosyal yardımlar verilmeye devam ediliyor. Başvuru yapan vatandaşlara her ay sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Peki bu sosyal yardım nasıl alınır, başvuru şartları nelerdir?
Başvuranlara 2.088 TL aylık bağlanıyor! Vakıflar Genel Müdürlüğü şartları açıkladı!

Türkiye’de sosyal yardımlar her zamankinden çok daha fazla önem kazandı. Yaşanan ekonomik gerilemeler nedeniyle sosyal yardım alabilecek ihtiyaç sahibi vatandaşların sayısında oldukça artış meydana geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım programları uygulanarak vatandaşlara destek olunuyor ama bu zaman zaman yeterli gelmeyebiliyor. Bunun yanında farklı kurumlar da sosyal yardımlar yapıyorlar. Bunlardan birisi de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan Vakıflar Genel Müdürlüğü oluyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE MUHTAÇ AYLIĞI VERİLİYOR

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara bazı şartların karşılanması durumunda muhtaç aylığı bağlanıyor. Aylık olarak ödenen bu sosyal yardımdan çok sayıda vatandaş yararlanabiliyor. Başvuru yapanların başvuruları değerlendirildikten sonra ihtiyaç sahipliğine karar verilmesi halinde vatandaşlar Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden muhtaç aylığı almaya hak kazanıyorlar.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün muhtaç aylığı sosyal yardımını annesi veya babası olmayan muhtaç çocuklar ile yüzde 40 ve üzeri engeli bulunan muhtaç vatandaşlara veriliyor. Bunun için sosyal güvencesi olmaması, herhangi bir gelirinin olmaması, mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması, taşınır veya taşınmaz malının olmaması şartları aranmaktadır.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Muhtaç aylığı alabilmek için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvurunun nasıl yapılacağı merak konusu oluyor. Kurumun internet sitesinde yer alan başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Bu form doldurulup imzalandıktan sonra başvurucu engelli ise sağlık kurulu raporunu da ekleyerek yaşadığı ildeki Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne giderek başvuru işlemi tamamlanabiliyor. Ayrıca posta yoluyla yapılan başvurular da kabul ediliyor. Yapılan bu başvurular değerlendirmeye alındıktan sonra muhtaç aylığının bağlanıp bağlanmaması gerektiğine dair karar veriliyor.

MUHTAÇ AYLIĞI KAÇ TL?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen şartları karşılayan vatandaşlara muhtaç aylığı bağlanıyor. Her ay ödenen muhtaç aylığının 2022’deki miktarı 2.088 TL’dir. Vatandaşların banka hesaplarına yapılan bu ödemeler herhangi bir gelir durumu değişikliği veya muhtaçlıktan çıkılması halinde kesilebiliyor. Ancak mevcut durumları devam eden vatandaşlara muhtaç aylığı ödemeleri yapılıyor.