BDDK'dan yeni karar! Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor!

BDDK tarafından kredi kartları hakkında yeni bir düzenleme yapıldı. Tüm kredi kartı kullanıcılarını etkileyecek olan bu düzenleme sonrasında yeni bir uygulama başlayacak.
BDDK'dan yeni karar! Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından tüm kredi kartı kullanıcılarını etkileyecek şekilde yeni bir düzenleme yapıldığı bildirildi. POS cihazlarında kullanılan kağıt miktarını azaltmayı hedefleyen bu düzenleme ile beraber kredi kartı ile yapılan alışverişlerde müşterilere farklı seçenekler sunulacak. Kağıt slip almak istemeyen müşteriler bu belgeleri dijital olarak alabilecekler. Bu şekilde yapılan harcamaların takibi de kolaylaşmış olacağı için kredi kartı kullanıcılarına ek bir imkan getirilmiş olacak.

BDDK'DAN YENİ UYGULAMA!

BDDK kredi kartı düzenlemesi kapsamında eğer müşterinin kredi kartı harcamasında kullanılan POS cihazı kredi kartının alındığı bankaya aitse en geç 1 Eylül tarihinden itibaren yeni uygulama başlatılacak. POS cihazı ile kredi kartı alınan banka farklıysa o zaman en geç 1 Aralık’tan itibaren yeni uygulamaya geçilecek.

Yapılacak yeni uygulama ile beraber kağıt ve doküman kullanımı azalacak. Hizmet maliyeti düşecek ve zamandan tasarruf ve karbon ayak izinin azalması gibi faydalar da sağlanacak. Yeşil ekonomi kapsamında alınan bu karar ile kredi kartı alışverişlerinde yeni bir dönem başlayacak.

MÜŞTERİ TERCİHİNİ BİLDİRECEK!

Müşterilerin kağıt slip yerine dijital silip almak istediklerine dair tercihlerde bulunması gerekecek. Bu tercihler ise bankaların mobil uygulamalarından veya internet bankacılığı üzerinden verilebilecek. Bankalar kredi kartı kullanıcılarına üç farklı seçenek sunacaklar. Bu seçenekler şöyle olacak:

-Temassız işlem limitinin altında slip almak istemiyorum
-Hiçbir şekilde slip almak istemiyorum
-Tüm işlemlerde slip almak istiyorum

Müşteriler bu seçeneklerden birisini tercih edecekler. Eğer sonradan tercihlerini değiştirmek isteyenler olursa aynı yöntemle yeni tercihlerini bankaya iletebilecekler.

BANKACILIK İŞLEMLERİNİN TAKİBİ KOLAYLAŞACAK!

Kredi kartı ile alışveriş yapan müşterilerin kağıt sliplerinin aynısı anında dijital slip olarak bankanın mobil uygulaması üzerinden gönderilecek. Son 6 ay içerisindeki işlemler sistem üzerinde saklanacak. Müşteriler istedikleri zaman bunun takibini yapacaklar. Bankacılık işlemlerinin takibi konusunda da bir kolaylık sağlanmış olacak.

1 TON SLİP TASARRUFU İLE 17 AĞAÇ KURTULACAK!

BDDK’nin kredi kartı slipleri ile aldığı bu karar ile beraber doğaya da katkı sağlanmış olacak. Her 1 ton slip karşılığında 17 ağaç kesiliyor. Dijital slip sistemine geçilince bu ağaçların kesilmesi de önlenmiş olacak. Kimyasal yapısı itibariyle sliplerin geriye dönüşümü mümkün olmuyor. Bu açıdan da oldukça çevreci bir fayda da sağlanabilmiş olacak.